Április 25. csütörtök, Márk
Hírek, események 2021. november 19. 13:36

Árpád-házi Szent Erzsébetre emlékeztek a wojtylások

Képgaléria
Árpád-házi Szent Erzsébetre emlékeztek a wojtylások
II. András király és Merániai Gertrúd lánya Szent Erzsébetként vált közismertté a magyarság körében. Fiatal lányként elhagyta a türingiai őrgrófi udvart, hogy Jézus tanítása szerint a szegények és betegek szolgálatának szentelje életét. A szentéletű királynő egyházi emléknapján ünnepséget rendezett a Wojtyla Ház sorsközössége a szokásos déli ételosztás előtt. (Fotók: Mátyus István)

Farkas Pál programszervező munkatárs röviden felidézte az Erzsébethez fűződő legendákat, majd Lévai Jánosné tanácsnok asszony, önkormányzati képviselő ismertette Árpád-házi Szent Erzsébet életútját. Felszólalását Hajagos Csaba történész, a Kecskeméti Katona József Múzeum osztályvezetője egészítette ki szakmai igényességgel.

Az esemény folytatásaként egy-egy rózsaszálat vehettek át a Wojtyla sorsközösség Erzsébet keresztnevű tagjai.

Farkasné Pásztor Jolántól, a karitatív létesítmény társalapítójától azt is megtudhatták az ünneplők, hogy Farkas Ágnes, a Wojtyla Házat életre hívó Farkas házaspár lánya sporttársai körében adományokat gyűjt az elesettek javára. Ennek hozadéka teletöltött Erzsébet-kosarak formájában jelenik meg a szociális intézményben. Emellett a Wojtyla vezetői egy-egy kosarat adtak át helyi vállalkozóknak abban a reményben, hogy az üzletemberek mindenféle jóval megtöltve küldik vissza azokat az Egressy utcai népkonyha épületébe.

A programot Szent Erzsébetről szóló népi himnuszok színesítették.

A Wojtyla programszervezője végül bejelentette: Benkovics Lajos, a 48 Étterem és Bár tulajdonosa ajánlotta fel a rászorultak mai ebédjét: sült csirkecombot, rizs köretet, savanyúságot, kenyeret és süteményt. A rendkívül gazdag menü mellé még különféle ízesítésű rétes is dukált, melyet dr. Szeberényi Gyula Tamás Kecskemét alpolgármestere ajándékozott a nehézsorsú embereknek.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!