Március 28. csütörtök, Gedeon, Johanna
Hírek, események 2021. november 26. 10:17 | Szerző/forrás: magyarkurir.hu

Ferenc pápa oxigénfejlesztő készüléket adományozott egy iraki kórháznak

Ferenc pápa oxigénfejlesztő készüléket adományozott egy iraki kórháznak
A Szentszéki Államtitkárság, a Keleti Egyházak Kongregációja és az Apostoli Alamizsnahivatal forrásain keresztül értékes adományt küldött Ferenc pápa a Szent Rafaelről elnevezett bagdadi kórháznak.

Az oxigénfejlesztő készüléket november 23-án áldották meg és adták át hivatalosan Bagdadban.

A kórház elöljárója, Maryanne Pierre nővér, a Szűz Mária bemutatásáról nevezett domonkos kongregáció tagja háláját fejezte ki a Szentatya értékes adományáért. Az egészségügyi intézmény igazgatója és a labor vezetője megerősítette, hogy a készüléket néhány hónapja üzembe helyezték. Nem csak a Szent Rafael kórház szükségleteit tudja kielégíteni, más iraki kórházaknak is tudnak adni a készülék által fejlesztett oxigénből. Segítségével sikerült enyhíteni a Covid-járvány előidézte egészségügyi vészhelyzetet. A Szentatya által adományozott oxigénfejlesztő készülék újabb hullámok esetén is kulcsfontosságú szerepet játszhat.

A koronavírus-világjárvány okán Ferenc pápa világszerte számos adománnyal segítette a kórházakat és egészségügyi intézményeket. 2020. augusztus 25-én orvosi eszközökkel támogatta a monroviai Szent József katolikus kórházat Libériában. Áprilisban két lélegeztetőkészüléket ajándékozott a dél-olaszországi leccei egyházmegyében működő kórházaknak. 60 ezer euróval segítette a bergamói kórházat. 2020 áprilisában tíz lélegeztetőgépet küldött Szíriába, három másikat a jeruzsálemi Szent József kórháznak. Ezen túlmenően nagyon sok egészségügyi támogatást nyújtott szerte a világon a Covid-járvány miatt szenvedő lakosságnak.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!