Április 24. szerda, György
Hírek, események 2022. január 18. 13:22

Megnyílt Kecskemét harmadik McDonald’s étterme

Képgaléria
Megnyílt Kecskemét harmadik McDonald’s étterme
Január 18-án a Jókai utcában átadták a Peki Restaurant Kft. harmadik kecskeméti McDonald’s gyorséttermét, mely egyben a cég hetedik vendéglátóegysége országszerte. Az ünnepélyes megnyitóra a Wojtyla Barátság Központ küldöttsége is meghívást kapott. Annál is inkább, mert Héjja János ügyvezető-tulajdonos hosszú évek óta támogatja a népkonyha sorsközösségét. (Fotók: Mátyus István)

Elsőként a Kodály iskola Aurin Leánykara előadását hallhatta a szép számban összegyűlt közönség, melynek soraiban – mások mellett – dr. Szeberényi Gyula Tamás, Gaál József és dr. Homoki Tamás alpolgármesterek is helyet kaptak.

A kórus énekes produkcióját követően a Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezetője Scheer Sándor kapott szót, aki hangsúlyozta, huszonnégy év várakozás után nyílhatott meg a Jókai úti étterem. – Nem kellett nagyon átalakítani a helyet, mert eredetileg is McDonald’s étteremnek szánták a létesítményt, de korábban a magyarországi Mekik háttércége úgy értékelte, Kecskemét még nem érett meg egy ilyen szintű fejlesztésre. Most azonban valóra válhatott az álom.

Gaál József alpolgármester köszöntőjében úgy fogalmazott, gyorsétterem kategóriában a McDonald’s is méltó a Michelin-csillagra. Héjja János az egyik legsikeresebb franchise-partnere a hálózatnak.

Égi Zsolt, a Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezetője kiemelte, ez az ötvenhatodik McDonald’s, amely a „Jövő Élménye” koncepció jegyében épült. 2023 végére pedig minden magyarországi Meki ily módon fog megújulni.

1998-ban nyitotta meg Héjja János első éttermét Kecskeméten, a ma átadott a kilencvennyolcadik az országban. Van ebben valami sorsszerűség – húzta alá Égi Zsolt.

Héjja János József Attila A hetedik című versét idézte: „A hetedik te magad légy!” Mondta ezt annak kapcsán, hogy január 18-tól immáron hét éttermet üzemeltet. Hármat Kecskeméten, valamint egyet-egyet Gyöngyösön, Szolnokon, Békéscsabán és Szekszárdon. A Jókai utcai egység megnyitásával hetven új munkahely jött létre. Összesen mintegy négyszáz munkavállaló megélhetését teszi lehetővé a Peki Restaurant Kft.

A megnyitó alkalmával két örömteli bejelentéssel is szolgált Héjja János. Egyrészt hétmillió forint értékben lélegeztetőgépet ajándékoz a kecskeméti kórház koraszülött részlegének. Emellett 2022-től kezdődően minden hónapban egy alkalommal ebédet juttat a Wojtyla Ház szegényeinek böjtös asztalára.

Az ünnepség szeretetvendégséggel zárult.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!