Április 26. péntek, Ervin
Hírek, események 2022. január 19. 15:28

Koch Csaba támogatta a szegények ebédjét

Képgaléria
Koch Csaba támogatta a szegények ebédjét
Ezen a héten neves borászok támogatják a Wojtyla Barátság Központ népkonyháját. Szerdán Koch Csaba, 2019-ben az Év bortermelője címmel kitüntetett borotai borász látogatott el a rászorulókhoz. (Fotók: Mátyus István)

A Wojtyla Barátság Központban immár hagyománnyá érlelődött, hogy tematikus hetek keretében, egy-egy szakmacsoport jeles képviselői időről-időre vendégül látják a szegényeket. A közelgő Szent Vince napjához kapcsolódóan ezen a héten az intézményt támogató borászok vállalták fel e karitatív, segítő szerepet. Mégpedig hogy a 120 nélkülözőt számláló meleg ebéddel vendégelik meg.

Koch Csaba nem üres kézzel érkezett. Saját gyárában készült 100 százalékos gyümölcsleveket is hozott a szegények asztalára.

Ebédosztás előtt Farkas Pál, a Wojtyla munkatársa köszöntötte Koch Csabát és Lévai Jánosné önkormányzati képviselőt, tanácsnokot. Felidézte a Szent Vince napi hagyományt, népi jóslatot, miszerint „Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince.” Hozzátette, a wojtylások is minden évben megünneplik e szép tradíciótKoch Csaba, a Hajós-Baja borvidék ismert bortermelője borászatáról és karitatív tevékenységéről is mesélt a szegényeknek. Borotán és környékén, illetve Villányban mintegy 150 hektáron művel szőlőt. Az így keletkezett mennyiséget felvásárlással egészíti ki. Évente egymillió üveg bort palackoznak üzemében. Szakmai elismerései közül kiemelkedik, hogy 2019-ben ő lett az Év bortermelője, továbbá Európa három legjobb borásza közé választották. Újdonság az általa készített 100 százalékos gyümölcslé, melyet új gyárában készítenek. Karitatív tevékenysége keretében elsősorban a rászoruló gyermekeket támogatja, de a Wojtyla Háznak is régóta nyújt segítő kezet.

Koch Csaba végül elárulta, öt gyermeke van és tavaly év végén megszületett az első unokája is. Egyik lánya sikerrel halad a nyomdokaiban, borásznak tanul.

Lévai Jánosné tanácsnok Kecskemét múltjában és jelenében fontos szerepet betöltő szőlőtermelésről, és borünnepekről szólt.

A hírneves borotai borász támogatásával töltött csirkecombot és rizibizit, valamint vegyes gyümölcslevet, továbbá savanyúságot, kenyeret, süteményt, csokoládét szolgáltak fel a karitatív létesítmény szorgos munkatársai, önkéntesei.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok