Dimenzió-ebéd a Wojtylában
A kecskeméti Dimenzió Borászat hosszú évek tudatos munkájának eredménye. Szakmai hátterét a Szőlészeti és Borászati Kutató Intézetben megszerzett több évtizedes tapasztalatra, valamint a kor technológia szintje előtt járó legújabb technikai megoldásokra alapozza. Cél: a borászaton keresztül kapcsolatot létrehozni a múlt és a jövő között, ötvözve ezzel a tradíciót a természettel és a technikával. Ennek következtében igyekszünk a hagyományos, szinte elfeledett szőlőfajták legmodernebb és legkíméletesebb eljárásokkal történő feldolgozásán át ezen fajták Csipkerózsika álmukból való felélesztését megvalósítani. A borászat központja Miklóstelepen található, ültevényei nagy része korábban a Kecskeméti Szőlészeti és Borászati Kutató Intézethez tartozott, ahol a szőlőtermelésnek évszázados múltja van – mutatta be röviden vállalkozásukat egy korábbi beszélgetés során Kovácsné Drabant Katalin ügyvezető, aki nem mellesleg – férjével, Kovács Andrással együtt – régóta elkötelezett támogatója a Wojtyla Barátság Központ népkonyhájának, mint ahogy telephelyükön ők szervezik minden év januárjában a Szent Vince napi vesszőszentelést is. Nem mellékesen pedig Neki(k) köszönhetően jutottak csütörtökön melegételhez a szociális intézmény szegényei – szám szerint közel százhúszan. Ezúttal gulyáslevest és mákostésztát, valamint kenyeret és süteményt szolgáltak fel a szegényeknek. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkész mondta el biblikus gondolatait. A mai jótékonysági alkalom sikeréhez Balogh Károly helvéciai polgármester is jelentős mértékben hozzájárult. (Fotók: Mátyus István)