Április 19. péntek, Emma
Hírek, események 2022. február 9. 13:36

Borotáról is támogatják a Wojtylát

Képgaléria
Borotáról is támogatják a Wojtylát
Borotai szarvashúsból készült gulyásleves jutott szerdán a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek tányérjába, Kisné Tóth Renáta, a község polgármester asszonya és férje jóvoltából. A kecskeméti népkonyha és a Borota Községi Önkormányzat korábban egy festménykiállítás apropóján került kapcsolatba. (Fotók: Mátyus István)

Ma többszörösen is ünnepeltek a kecskeméti Wojtyla Barátság Központban.

A népkonyha szegényei először előadást hallhattak Szilágyi Áron tolmácsolásában, a Leskowsky Hangszergyűjtemény vezetője indiai-nepáli élményeiről.

Ezt követően megemlékezés hangzott el Szent Apollóniáról, aki a fogorvosok és fogbetegek, fogfájósok védőszentjévé vált. A 3. században élt diakonissza életét Tódor Norbert elevenítette fel.

Végül Borota polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. A programot Szabó Sándor tárogatóművész virtuóz játéka színesítette.

Ebédosztás előtt Farkas Pál, a Wojtyla programszervező munkatársa elmesélte Borota és a Wojtyla Barátság Központ kapcsolatát, mely immáron többéves múltra tekint vissza.

Farkas P. Józsefnek, a Wojtyla Ház alapító-igazgatójának köszönhetően mutathatták be tavaly nyáron a borotai születésű, nemzetközi hírű Anna Margit festőművész emlékkiállítását a helyi Koch Borászat telephelyén. Ezáltal Borota hírneve egy időre az országos sajtóig is eljutott a rangos festő alkotásai kapcsán.

Egyébiránt pedig Farkasné Pásztor Jolán, a szociális intézmény társalapítója úgyszintén borotai születésű, így – érthető módon – a kapcsolat még szorosabb.

A rendezvény alkalmával Kisné Tóth Renáta szót ejtett a 111 éves település történetéről. A község intézményileg jól ellátott. Noha kevesen vannak, mégis nagyon összetartanak. Két nemzetközi hírű vállalkozással is büszkélkedhet a falu: itt található a Borotai Sertéshús Zrt., valamint Koch Csaba, a 2019. esztendőben az Év bortermelőjének választott borász pincészete.

A kiváló szarvasgulyás mellé kenyeret, süteményt és csokoládét is kaptak a rászorultak.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok