Április 20. szombat, Konrád, Tivadar
Hírek, események 2022. február 17. 13:28

A házasság előnyei és buktatói a hétköznapokban

Képgaléria
A házasság előnyei és buktatói a hétköznapokban
A Házasság hete alkalmából Hortobágyi Tibor, a széchenyivárosi Szentcsalád Plébánia egyháztanácsának tagja és kedves felesége, Ágnes számolt be az egybekelésük óta eltelt harminchárom év magasztos és kihívásukkal teli pillanatairól a Wojtyla Barátság Központ étkezdéjében. (Fotók: Mátyus István)

Amint a házaspár elmondta, az együttélés egyik legnehezebb időszaka, amikor újszülött érkezik a családba és a férj akaratlanul, szinte észrevétlenül háttérbe szorul a fontossági sorrendben. E félelmét jelezte is Ágnesnek Tibor, mire kiderült, hasznosnak bizonyult a figyelmeztetés az asszony számára, hisz időközben megszületett első gyermekük napi szintű ellátása valóban kissé elvonta figyelmét élete párjáról.

Másodszor akkor került próbatétel elé kapcsolatuk, amikor Tibor felsővezetői munkakört töltött be az egyik pénzintézetben. Rendszerint kimerülve ért haza, és egy súlyos vagy esetleg végzetes megbetegedés lehetősége folyamatosan fenyegette mindennapjaikat. Tibor az idők során háromszor is képesnek bizonyult olyan döntést hozni, mely csökkentette az időről időre fel-felbukkanó feszültséget. Kissé lejjebb adta karrierjét, valamint anyagi igényeit. Ennek eredményeképpen sokkal több idő jutott egymásra – mutatott rá a házaspár.

Az izgalmas beszámolót a Hegedűs együttes minikoncertje és jótékonysági ebédosztás követte.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!