Április 26. péntek, Ervin
Hírek, események 2022. március 4. 16:08

Helvécia polgármestere támogatta a szegényeket

Képgaléria
Helvécia polgármestere támogatta a szegényeket
Balogh Károly, Helvécia polgármestere volt csütörtökön a Wojtyla Barátság Központ támogatója. A nagyközség első embere számos alkalommal támogatta már magánemberként a Wojtyla sorsközösségét. (Fotók: Mátyus István)

A Wojtyla Házba járó szegények ételosztás előtt megismerhették Helvécia nagyközséget is. Az érkezőket Farkas Pál programszervező munkatárs köszöntötte, majd átadta a szót Balogh Károlynak, aki felidézte a nagyközség 130 évre visszatekintő múltját. Az 1892-ben alapított Helvéciára akkor mintegy 190 családot telepítettek be a Balaton felvidékéről. Ma már több mint ötezren lakják a települést, mely infrastrukturális és intézményi szempontból is jól ellátott. Az elmúlt hónapokban 150 új építési telket adtak el. Sokan, főként kisgyermekes fiatal párok választják új otthonuknak a települést.

Az elmúlt években sokat fejlődött a nagyközség. Idei terveik között szerepel a polgármesteri hivatal bővítése egy tanácsteremmel, mivel jelentősen megemelkedett a házasságkötések száma. Tavaly 80 pár döntött úgy, hogy Helvécián kel egybe. Emellett a temetőben a ravatalozót korszerűsítenék, illetve új utakat is építenének.

Balogh Károly magáról elmondta, hogy 1990 óta képviselő a településen, 2006-tól alpolgármester lett, 2011-ben ideiglenes polgármester, majd a 2012-es választások óta polgármesterként segíti Helvécia fejlődését. Emellett 13 társadalmi szervezetben vállal aktív szerepet.

A Wojtylát évekóta támogatja magánemberként. Hosszú időn át havonta friss tejet vitt a szegényeknek. Évközben pedig több alkalommal finanszírozza a napi ebédet 120 főre. Ezúttal sertéspörkölt készült lencsefőzelékkel. A menüt kenyér és sütemény egészítette ki.

A polgármester beszámolója után Borisz atya, ortodox lelkész mondott áldást, és szólt a Húsvét előtti böjt fontosságáról.

Az ebédosztásból Balogh Károly is kivette részét.

A szociális intézmény hétfőn meghirdetett adománygyűjtési akciójához ma is jó néhány gondozott csatlakozott. Az így befizetett összegeket Farkasné Pásztor Jolán, a Wojtyla Ház társalapítója továbbítja a Kecskeméti Baptista Gyülekezetnek. A befolyt adományokból a vallási közösség igény szerint vásárol tartós élelmiszert és közszükségleti cikkeket.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok