Március 28. csütörtök, Gedeon, Johanna
Hírek, események 2022. március 11. 13:47

Ballószög polgármestere ebédet osztott a Wojtyla Házban

Képgaléria
Ballószög polgármestere ebédet osztott a Wojtyla Házban
Somogyi Lajos és Ballószög Község Önkormányzata pénteken százhúsz adag melegételt adományozott – immáron sokadik alkalommal – a Wojtyla Barátság Központ rászorultjainak. (Fotók: Mátyus István)

A település első emberét visszajáró vendégként tiszteli a népkonyha sorsközössége. 2017 óta ugyanis minden évben rendszeresen megtiszteli ételadományával az Egressy utcai szociális-közművelődési intézmény elesettjeit.

A falu polgármestere hagyományosan saját kezűleg, helyben készíti el remek főztjét. Délelőtt az udvari bográcsokban rotyognak a hozzávalók, majd fél 12-kor kóstolással zárulnak az előkészületek.

Ezúttal székelykáposzta került a szegények böjtös asztalára, melynek mennyei ízvilágát 40 kilogramm sertéshús, füstölt csülök és házi kolbász, valamint 3 vödör káposzta tette teljessé, ráadásul kenyér és sütemény is dukált az ebédre várakozóknak. A kiváló menü elkészítésében Mezei Attila mesterszakács nyújtott segítséget.

A karitatív létesítmény gondozottjai nemzeti ünnepünk alkalmából előzetesen felidézték 1848. március 15. napjának eseményeit Tódor Norbert, a Wojtyla Ház munkatársa közreműködésével, majd Oskolás János kecskeméti költő mondta el Hőseink emlékére című versét.

Ezt követően Farkas Pál, a Wojtyla programszervezője Somogyi Lajosnak adta át a szót, aki köszöntötte az ebédlőben összegyűlt nélkülözőket.

Ebédosztás előtt végezetül Adamek Norbert református lelkipásztor szólt a jelenlévőkhöz, imát mondva a nehéz helyzetben lévőkért.

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok