Gyógynövényből készült ételt szolgáltak fel a Wojtyla Házban
Medvehagymából főzött koszt került szerdán a szegények böjtös asztalára. Horváth Lászlóné Terike, a kecskeméti Gombász- és Gyógynövényklub vezetője, továbbá e közösségek két további lelkes tagja: Simon Manka és Tóth István önkéntes szakácsok szolgáltatták – minden túlzás nélkül kijelenthetjük – az elmúlt évek egyik legkiemelkedőbb ételkülönlegességét: százhúsz adag medvehagyma-főzeléket sült kolbásszal, kenyérrel, süteménnyel és – Szappanos Gábor őstermelő jóvoltából – almával. Horváthné „Baba” előzeteséből megtudhatták a ház lakói, hogy a 10 kilogrammnyi gyógynövényt Orfű környéki erdőkben szedték, amit szakszerű válogatás követett. Általánosságban véve a főzelékfélékért nem minden ember lelkesedik, de e helyütt bátran leszögezhetjük: a medvehagyma íze mindenkit magával ragadott. Az átütő siker láttán Horváthné Terike – aki egyébként rendszeresen tart ismeretterjesztő előadásokat a Wojtyla Házban, akárcsak ma – rögvest felajánlotta: máskor is szívesen jönnek! (Fotó: Mátyus István)