Halászlé Algyőről
Farkas Pál, a Wojtyla Barátság Központ programszervezője szava járásával: „szuperszonikus” ételkülönlegesség várta kedden a népkonyha gondozottjait. Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa ugyanis szegedi halászlével kedveskedett annak a több mint száz rászorulónak, akik kényszerűségből ma a szociális intézményben kívántak hozzájutni napi betevőjükhöz. Ünnepi alkalomnak bizonyult ez a szegények számára, hiszen a magas beszerzési költségek miatt viszonylag ritkán kerülhet halétel az elesettek böjtös asztalára. Dél után néhány perccel Barta László - Farkas P. József alapító igazgató invitálására - az ebédlőben köszöntötte a szegényeket, majd bejelentette: immár tálalásra kész a filézett pontyból készült halászlé, melyből két bográcsnyit főztek a népkonyha udvarán Varsányi Attila mesterszakács közreműködésével. A nagyszerű menüt kenyér, sütemény és – Facol Lajos, a Wojtyla Ház aranykezű ezermestere, továbbá kedves anyósa felajánlásával – cseresznye tette teljessé. (Fotók: Tódor Norbert)