Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2008. szeptember 10. 15:48

NYÍLT LEVÉL KECSKEMÉT VÁROS JEGYZŐJÉHEZ

A kecskeméti Porta Egyesület Pollen Pont Akciócsoportja nyílt levélben fordult a város jegyzőjéhez intézkedését kérve. Tette ezt azzal az indokkal, hogy érezhetően, fokozatosan csökken a védekezés hatékonysága és színvonala. Őszintén reméljük, hogy megkeresésünket hamarosan intézkedés is követi. Levelünket itt olvashatják.
Igen Tisztelt Jegyző Úrasszony! A Porta Egyesület hat éve foglalkozik a betegséget okozó gyomok elleni védekezéssel. A lakosság véleménye egyezik az országos szakhivatalok és mozgalmak vezetőinek véleményével: igen hasznos ez a szolgáltatásunk. Sokáig azt is hittük, hogy eredményeink is szignifikánsak. Most sajnos azt kell tapasztalnunk, hogy megsokasodtak a lakossági panaszok, egyre hosszabbak a sorok az orvosi rendelőkben. A parlagfű elleni védekezés színvonala, hatékonysága erőteljesen visszaesett a magán és a közterületek vonatkozásában egyaránt. Ennek következtében a levegő pollenszennyezettsége országos tendenciáktól eltérően erőteljesen emelkedett Kecskeméten. Ennek főbb okai: - állampolgári fegyelem hiánya - a hatóságok szűk kapacitása, különösen jellemző ez a városunkat övező hatalmas mennyiségű zárt kertekre - A védekezésekre fordítható pénzösszeg kevés, a városi keretek gyakorlatilag már kimerültek. A közterületekről érkező lakossági bejelentésekre nem mozdul a város (pl. az „egymilliomodik ha” erdőt csaknem 2 hónapja küldtük át). Tisztelettel és nyomatékkal kérnénk szíves intézkedését, hogy a város költségvetésén belül csoportosítson át összegeket a közterek vonatkozásában a védekezésre, folytasson széles körű propagandát az oly sok kellemetlenséget, kiesett munkanapot, megrontott életminőséget okozó hanyagság, fegyelmezetlenség ellen. Egyben tisztelettel érdeklődnénk az adatvédelmi törvény vonatkozó paragrafusai értelmében, hogy a hivatalos szervek részéről történt-e megkeresés a város felé, az önkormányzati telkeken tapasztalható elszomorító állapotok miatt, indultak-e eljárások, büntetést kapott-e a város, fizetett-e és hogy mennyit a pusztító betegségeket okozó gyomokról szóló törvény megszegése miatt. Tisztelettel várom válaszát, intézkedését. Kecskemét, 2008. szeptember 10. Porta Egyesület Pollen Pont Akciócsoport

Kövessen minket a Facebookon is!