Március 29. péntek, Auguszta
Hírek, események 2022. augusztus 11. 12:38

Miért menjünk a Marsra?

Képgaléria
Miért menjünk a Marsra?
E kérdést tette fel Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium igazgatója hallgatóságának a Wojtyla Barátság Központban. A csütörtök délelőtti ismeretterjesztő előadás keretében pedig választ is adott saját kérdésére a népkonyha gondozottjainak. (Fotók: Mátyus István)

Mint a közel egy órás ismeretterjesztő vetítéses prezentáció során egyebek mellett kiderült, a Földhöz legközelebb eső bolygón jelentős mennyiségű ásványkincs lelhető fel. E nyersanyagokból egyre kevesebb termelhető ki a Földön, mivel jócskán fogytán vagyunk belőlük. Emellett egyfajta menekülési lehetőség is, hogy tovább tudjon fejlődni az emberiség.

Elhangzott továbbá, hogy az idei évre tervezett közös európai-orosz Mars-expedíció az ismert tragikus események okán várat magára. Továbbá megtudhatták a népkonyha szegényei: a Marsnak is van légköre, de nagyon vékony, ritka, ráadásul nagyrészt széndioxidból áll, így nem hasonlítható a Föld levegőjéhez.

Szűcs László végül részletesen beszámolt a Tesla-vezér Elon Musk űrprogramjáról, melynek keretében – megfelelő anyagiak birtokában – a jövőben emberek utazhatnak a Marsra.

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája