Július 17. szerda, Elek, Endre
Hírek, események 2022. szeptember 5. 15:46 | Szerző/forrás: hiros.hu

„Helvéciáért” kitüntető díjat kapott Szemereyné Pataki Klaudia

Képgaléria
„Helvéciáért” kitüntető díjat kapott Szemereyné Pataki Klaudia
„Helvéciáért” kitüntető díjat adományoztak Szemereyné Pataki Klaudiának, Kecskemét polgármesterének. A városvezető az elismerést pénteken délután vette át a 28. Helvéciai Szüreti Napok megnyitóján.

Ma délután kezdetét vette a Helvéciai Szüreti Mulatság. A megnyitó ünnepségen dr. Szili Katalin, miniszterelnöki megbízott köszöntötte az egybegyűlteket, majd Balogh Károly, Helvécia polgármestere mondott köszöntőt. Papp Zsolt György  vidékfejlesztésért felelős helyettes álamtitkár szintén üdvözölte a rendezvényt és az egybegyűlteket.

Az eseményen kitüntetéseket adtak át. Így Helvécia nagyközség önkormányzatának képviselő testülete a „Helvéciáért” kitüntető díjban részesítette Szemereyné Pataki Klaudiát a nagyközség fejlődését elősegítő, hosszú időn át végzett kiemelkedő, eredményes és társadalmi közéleti tevékenységének elismeréseként.

A polgármester meghatódva vette át az elismerést.

– A Köncsögpusztai szőlőben dolgoztam nagymamámmal. Most az első utam az lesz, hogy a kadafalvi Széles dűlőn felkeresem őt és megköszönöm neki azt a támogatást és a tanítást, amit tőle kaptam. Hála neki, megtanultam a szőlő és a föld szeretetét és azt az alázatot, ami által amunkánkat végezzük. köszönöm szépen az elismerést - mondta Szemereyné Pataki Klaudia.

Az eseményen „Helvéciáért” kitüntető díjat vett át dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Kerényi Jánost, korábbi országgyűlési képviselőt pedig Helvécia díszpolgárává választották. Az ünnepségen átadták a Helvécia év embere és az év vállalkozás elismeréseket is.

 

Kövessen minket a Facebookon is!