Április 19. péntek, Emma
Hírek, események 2022. szeptember 29. 13:06

Szent Mihályhoz könyörögtek a szegények

Képgaléria
Szent Mihályhoz könyörögtek a szegények
Szent Mihály napját ünnepelték csütörtökön a Wojtyla Barátság Központban. Farkas Pál a népkonyha programszervező munkatársa elevenítette fel Szent Mihály életét és a róla szóló legendákat, népi hagyományokat. (Fotók: Mátyus István)

A katolikus hagyomány szerint Szent Mihály egyike a hét arkangyalnak. Ő a mennyei hadak nagy vezére és győztes harcosa. Emléknapját szeptember 29-én tartja az Egyház. Jelképe hatalmas kardja, mellyel legyőz minden gonoszt. Akaratereje hatalmas, mint ahogyan ő maga is. Az Úr iránti hűsége megingathatatlan. A Wojtylás sorsközösség hozzá imádkozott, hogy az előttük álló nehéz hónapok kezdetén áldja és őrizze meg őket küzdelmeikbeAz alkalomra a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonosa, Gulyás János zöldégeket és gyümölcsöket ajánlott fel, melyeket dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom plébánosa áldotta meg, miután megosztotta biblikus gondolatait.

Kiemelte, Isten szeretete ebben az évben is velünk van. Megfelelő mennyiségű táplálékot biztosított számunkra. Hozzátette: ezen a napon Isten három főangyalát, Mihályt, Gábrielt és Rafaelt együtt ünnepelhetjük. Nevük személyiségükre és küldetésükre egyaránt utal.  Mihály, vagyis – Ki olyan, mint az Isten?, Gábriel – Istennek ereje, Rafael – Isten orvossága.

A műsor hangulatát emelte Jaszniszki Jarina, a Kodály iskola kárpátaljai származású diáklányának gordonkajátéka, valamint a sorsközösség versírója, Oskolás János e napra írt költeménye. Rajtuk kívül Lakatos Máté, a Katona József Nemzeti Színház színművésze egy megható családi történetet mesélt el. Az ünnepségen Borisz atya ortodox lelkipásztor is részt vett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!