Április 20. szombat, Konrád, Tivadar
Hírek, események 2022. október 6. 21:45 | Szerző/forrás: baon.hu

Anna Margit munkássága állt a Koch Múzeum első klubházának fókuszában

Képgaléria
Anna Margit munkássága állt a Koch Múzeum első klubházának fókuszában
Anna Margit festőművész és munkássága állt a borotai Koch Múzeumban szervezett csütörtöki rendezvény fókuszában. (Fotók: Mátyus István – Alföldi Civil Napló)

Az est egy zenei betéttel kezdődött, amelyen a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, Kovács Andrea és Juhászné Zelei Judit tanszékvezető adott színvonalas négykezes zongoraelőadást. 

A község polgármestere Kissné Tóth Renáta köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy most olyan sorozat kezdődik, amely a tél folyamán még folytatódhat, hiszen a borotai szellemi kincsek mindannyiunkhoz szólnak. Koch Csaba neves borász, a Koch Borászat vezetője beszédében kiemelte: a klubház célja, hogy az itt lakók remekműveket ismerjenek meg.

A közönség Kollarics Gábor, a kiskunhalasi Thorma János Múzeum művészettörténésze tolmácsolásában hallhatott a Borotáról indult és világhírűvé lett Anna Margit festőművészről. Felidézte az Anna Margit által gyakran emlegetett mondatot: „Bizonyos elemeit a gyermekkorból hozhattam.” Ezzel magyarázható a különleges viszonya a bábokhoz, amelyeket festészetében gyakorta megjelenített.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!