Március 28. csütörtök, Gedeon, Johanna
Hírek, események 2022. október 20. 13:32

Finom falatok Kecelről

Képgaléria
Finom falatok Kecelről
A keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda küldöttsége egy-egy tányér melegétellel juttatta kifejezésre a tanintézet pedagógusainak és diákságának gondoskodó szeretetét csütörtökön a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ népkonyháján. (Fotók: Mátyus István)

A keceliek és a wojtylások együtt munkálkodása idestova öt évvel ezelőtt indult el diadalútjára. Akkoriban Farkas P. József, a karitatív létesítmény alapító-igazgatója meghívást intézett az iskola vezetőihez, akik készséggel vállalkoztak a kapcsolatfelvételre. Azóta Szent II. János Pál pápa – polgári nevén Karol Wojtyla – égi születésnapján, április 2-án minden évben műsorral, valamint – ekkor vagy másik időpontban – ebéddel kedveskedik a keceli iskola tantestülete és diákserege a hírös városbeli testvérintézmény nehézsorsú gondozottjainak.

A szeretetvendégségre idén október 20-án került sor, melynek alkalmával százhúsz adag csirkepörkölt rotyogott a Wojtyla Ház udvari bográcsában a keceli iskola küldöttségének aktív közreműködésével, élükön Berger József intézményvezetővel.

Ebédosztást megelőzően Farkas Pál, a szociális-kulturális intézmény programszervező munkatársa az étkezdében bemutatta a kisvárosból jött vendégeket, nevezetesen Berger Józsefet, aki Rónai Róbert és Lehoczki József társaságában lépte át reggel a népkonyha küszöbét.

A szabadtéri főzés Berger József felügyelete mellett zajlott, aki – mint kiemelte – valójában két társára, mint szakemberekre bízta a rendkívül ízgazdag csirkepörkölt elkészítését, ám viccesen hozzátette: „kétszer azért én is megforgattam a kondért, hogy biztosan jó legyen az étel”.

Az intézményvezető dióhéjban bemutatta a keceli iskola mindennapi életét, majd Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait, kérve hallgatóságát, minden nehézségük ellenére vegyék észre a mindennapok apró csodáit, melyeket Istentől kapunk, ingyen kegyelemből.

Az ízletes koszt mellé házi készítésű mákos-, túrós- és kakaós kalács is dukált a keceliek jóvoltából, emellett Mácsai Tamás és családja felajánlásával tiramisu úgyszintén került a szegények böjtös asztalára, a szokásos kenyéren, süteményen túlmenően.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok