Április 26. péntek, Ervin
Hírek, események 2022. december 6. 13:34

Szent Miklós-nap a Wojtylában

Képgaléria
Szent Miklós-nap a Wojtylában
A Kecskemét Táncegyüttes négy tagjának fergeteges néptánc-produkciójával, Lévai Jánosné tanácsnok asszony, Jánosi István önkormányzati képviselő, valamint Juhász Sándorné, az Izsáki Házitészta Kft. ügyvezető-tulajdonosa és a Gong Rádió mikulása társaságában emlékezett Szent Miklós püspökre a Wojtyla Barátság Központ népkonyhájának sorsközössége december 6-án. (Fotók: Mátyus István)

Az ebédosztás előtti programot Farkas Pál, a szociális intézmény programszervező munkatársa nyitotta meg a vendégek bemutatásával, majd Böde István, Márkli Zsuzsanna, Bacsa Norbert és Ficsor Kitti, a Kecskemét Táncegyüttes két táncpárosa jutott főszerephez a Wojtyla pódiumán, fergeteges műsorral nyújtva felhőtlen, vidám perceket a karitatív létesítmény rászorultjainak.

A kalotaszegi dallamcsokrot követően Lévai Jánosné emelkedett szólásra, aki tolmácsolta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony és a képviselőtestület szívélyes üdvözletét, majd dióhéjban ismertette Szent Miklós püspök, a szegények és Kecskemét város védőszentje legendáját, akinek életéről több mítoszt is megőrzött a néphagyomány. Ezekből alakult ki a Mikulás személye.

Szavait ekképp zárta: „Minket is a szeretet hozott ide. Gondoljunk azokra, akik szerényen ünnepelnek otthon. Békét, szeretetet és sok-sok mosolyt kívánok a következő évre.”

Legvégül Jánosi István méltatta a civil alapítású Wojtyla Ház missziói tevékenységét, egyúttal kifejezte nagyrabecsülését a Wojtyla-sorsközösség iránt.

Számtalan kecskeméti közintézményben várták ma a gyerekek a Gong Rádió mikulását. A Wojtyla Barátság Központ tizenhét évre visszanyúló története során hagyománnyá vált, hogy déltájban a népkonyha ebédlőjében is megfordul a médium télapója. A Gong-mikulás ezúttal csokoládéval és szaloncukorral kedveskedett az elesetteknek.

A jótékonysági ételosztás ma Juhász Sándorné Ilona asszony anyagi pártfogásával válhatott valóra. Az Izsáki Házitészta Kft. vezetője évtizedek óta száraztészta készítéssel foglalkozik. Míg a fogyasztók az üzletek polcain sorakozó tésztafélék csomagolásáról, addig a Wojtyla nélkülözői emberszeretetéről, nemes lelkéről ismerik leginkább Izsák egyik kiemelkedő, közmegbecsülésnek örvendő polgárát. Juhász Sándornénak köszönhetően százhúsz adag sertéspörkölt és tészta köret került a szegények böjtös asztalára. A kiváló menüt kenyér, sütemény, valamint – anonim felajánló jóvoltából – alma tette teljessé.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok