Április 19. péntek, Emma
Hírek, események 2022. december 13. 13:11 | Szerző/forrás: baon.hu

A bolgár nagykövet köszöntötte a szegényeket

Képgaléria
A bolgár nagykövet köszöntötte a szegényeket
Kriszto Sztefanov Polenakov, Bulgária nagykövete és dr. Bocskov Petrov Jordán, Bulgária magyarországi tiszteletbeli konzulja, a Kecskeméti Bolgár Települési Nemzetiségi Önkormányzat elnöke látogatott el kedden Bahget Iskander fotóművész társaságában a kecskeméti Wojtyla Barátság Központba. A találkozón továbbá rész vett még Lévai Jánosné önkormányzati tanácsnok, valamint Borisz atya ortodox lelkipásztor. (Fotók: Mátyus István – Alföldi Civil Napló)

A népkonyhaként is működő civil szervezetnél nagy örömmel fogadták a vendégeket, akiknek Farkas Pál, a Wojtyla munkatársa mutatta be röviden az intézményben folyó munkát.

Kriszto Sztefanov Polenakov, Bulgária nagykövete jókívánsagait fejezte ki a Wojtyla munkatársainak, illetve a népkonyhára járó szegényeknek, akik közül néhányan a találkozón is jelen voltak. Megjegyezte, igazi kis közösséget lát bennünk, akárcsak mint egy nagy család. Örömét fejezte ki, hogy a teremben a bolgár zászló is helyet kapott. A város és Bulgária a jövőben szeretné szorosabbra fűzni kapcsolatát, ennek része a Kecskeméten működő tiszteletbeli konzuli képviselet, és ez a találkozó is.

A Bolgár Köztársaság tiszteletbeli konzuli képviseletét Kecskeméten dr. Bocskov Petrov Jordán vezeti. Gyümölcsöző munkássága, melyet a magyar és bolgár nép barátságának előmozdításáért, illetve a két ország gazdasági kapcsolatainak fejlesztéséért tesz, hosszú évek óta tart.A kecskeméti önkormányzat részéről Lévai Jánosné tanácsnok szintén méltatta a Wojtylában folyó munkát, melyet évek óta figyelemmel kísér. Elmondta, olyan szegényeknek nyújtanak segítő kezet, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. Méltatta még Bocskov Petrov Jordán munkáját is. A köszöntője végén pedig meghívta a nagykövetet és a konzult, hogy a közeljövőben tekintsék majd meg a felújított városházát.

A találkozó részeként Bahget Iskander Kossuth-díjas fotóművész ízelítőt adott Bulgáriában készült fényképeiből. Évekkel ezelőtt felkérték, hogy az akkor még élő bolgár veteránokról készítsen fotósorozatot. Nagy sikert arattak a fotográfiái.

A találkozó végén a népkonyha ebédlőjében köszöntötte a szegényeket a Kriszto Sztefanov Polenakov és dr. Bocskov Petrov Jordán, majd kiosztották a Kecskeméti Bolgár Területi Nemzetiségi Önkormányzat által felajánlott ebédet: összesen százhúsz adag rántott szeletet petrezselymes burgonyával, savanyúsággal. A menü mellé kenyér és sütemény is dukált a rászorultaknak.

 

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok