Július 17. szerda, Elek, Endre
Hírek, események 2022. december 19. 13:52

Szemereyné Pataki Klaudia a Wojtyla Házban

Képgaléria
Szemereyné Pataki Klaudia a Wojtyla Házban
Kecskemét polgármester asszonya volt a Wojtyla Barátság Központ mai ebédosztásának vendége. A városvezető természetesen nem érkezett üres kézzel a népkonyha gondozottjaihoz. (Fotók: Mátyus István)

Farkas Pál, a szociális-közművelődési intézmény programszervező munkatársa fél 12-kor köszöntötte az étkezdében várakozó rászorultakat, valamint a megjelent vendégeket. A hírös város első emberén túlmenően Nagy Gábor Tibort, a KIK-FOR Kft. ügyvezetőjét, a hétfői jótékonysági ebédeltetés főtámogatóját, Pintérné Farkas Csillát, aki a keceli Pintér család nevében karácsonyi csomaggal érkezett a szegényekhez, továbbá Jánosi István önkormányzati képviselőt, Balassa Sándort, a karitatív létesítmény egyik hűséges patrónusát, és Balanyi Károly Ferenczy-díjas képzőművészt.

 A város vezetője elmondta, szerinte a közösség legnagyobb értéke, hogy van hova tartozni, van kihez szólni és van kitől néhány jó szót is kapni. A polgármester arra bíztatta a jelenlevőket, minden helyzetben igyekezzenek megkeresni a jót. Egy icipici kedvesség, szeretet, figyelem sokat számíthat.

Pintérné Farkas Csilla és családja a kezdetektől támogatja a Wojtyla Barátság Központot. Nekik köszönhetően ma mindenki egy-egy ajándékcsomaggal térhetett haza. Mindemellett Csilla asszony saját versével kedveskedett a nélkülöző embereknek.

Farkas P. József, a Wojtyla alapító-igazgatója köszönetet mondott mindazoknak, akik a mostani nehezebb időkben is segítik a nehézsorsúakat.

A felszólalások és a közös imádság után Szemereyné az ebéd – töltött csirkecomb és rizibizi – kiosztásában is segített a ház önkénteseinek. A főfogást a KIK-FOR Kft., a rétest pedig a polgármester ajándékozta az elesetteknek. A kiváló menüt Nagy Gábor Tibor mandarin- és szaloncukor adománya tette teljessé.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok