Április 26. péntek, Ervin
Hírek, események 2022. december 20. 12:46

Elhunyt Kovács Zoltán, a Wojtyla Ház jeles támogatója

Képgaléria
Elhunyt Kovács Zoltán, a Wojtyla Ház jeles támogatója
Nemrégiben érkezett a fájdalmas hír, mely szerint életének 77. évében súlyos betegség következtében elhunyt Kovács Zoltán, a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek kezdetektől fogva kiemelkedő patrónusa, Bács-Kiskun megye és Kecskemét turizmusának, vendéglátásának meghatározó alakja, a bugaci hagyományok avatott őrzője, aki számtalan alkalommal nyújtott segítő jobbot a Wojtyla Barátság Központ nehézsorsú rászorultjainak. Támogatóként többször köszönthették a Wojtylában. Akik ismerték, akik munkája révén vagy az élet bármely területén akár csak egyszer is közel kerültek hozzá, mindig emlékezni fognak kedvességére, egyszerűségére, mosolyára. Áldott emlékét kegyelettel megőrzik a népkonyha gondozottjai, munkatársai, önkéntesei. „Nem szeretnénk, testvéreink, ha tudatlanok lennétek az elhunytak felől, és szomorkodnátok, mint a többiek, akiknek nincs reménységük. Mert ha hisszük, hogy Jézus meghalt és feltámadt, az is bizonyos, hogy Isten az elhunytakat is előhozza Jézus által, vele együtt.” (1Thessz 4,13) (Fotó: Mátyus István - archív)

Kovács Zoltán Kecskeméten született, vendéglátós családba.

Szakmai pályafutását is Kecskeméten, az Aranyhomokban Hotelben kezdte pincértanulóként, s itt dolgozott 1980-ig, de akkor már igazgatóhelyettesként köszönt el a szállodától.

Egy évtizedet töltött a Bács-Kiskun megyei Idegenforgalmi Hivatalnál, ahol eleinte a bugaci puszta idegenforgalmának szervezése volt a feladata. Azután, 1985-től már a Pusztatourist néven ismert megyei hivatal igazgatója. Ötéves regnálásához köthető a bajai Sugovica Hotel, a kiskunhalasi Csipke Hotel, a kecskeméti Három Gúnár Hotel, a kalocsai Korona Hotel, valamint a kecskeméti Liberté Kávéház megvalósulása.

1991-től már magánvállalkozóként, a Bugac Tours tulajdonos ügyvezetőjeként ismerhette őt a szakma. Két évre rá pedig megnyitotta a Karikás Csárdát. 2006-ban vállalkozása tulajdonába került a méntelep, az istállók a bugaci ménessel és őshonos állatokkal együtt. 2011-ben épült meg a Bogáncs Rendezvényház. 2017-ben baráti összefogás segítségével valósította meg nagy álmát: haranglábat állítottak a bugaci pusztán.

Közben, 1993–2008 között a kecskeméti Aranyhomok Szálloda társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója is volt.

Munkásságának elismeréseként, többek között a Pro Turismo, a Dél-alföld turizmusáért, valamint az Év vállalkozója díjjal tüntették ki.

Kovács Zoltántól január 6-án, pénteken, 11 órakor vesznek végső búcsút Kecskeméten, a Szent Miklós-templomban.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Halottaink