Április 18. csütörtök, Andrea, Ilma
Hírek, események 2023. február 8. 14:32 | Szerző/forrás: hiros.hu

A Hungary Helps programról hallhattak előadást a Wojtyla Házban

Képgaléria
A Hungary Helps programról hallhattak előadást a Wojtyla Házban
A Hungary Helps program és a Törökország és Szíria határánál történt földrengés volt a fő téma szerdán a Karol Wojtyla Barátság Központban. Érszegi Márk Aurél, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Vallásdiplomáciai és Elemző Osztályának vezetője tartott előadást a helyszínen. Mint elmondta: a magyar csapatok közel 150 emberrel, 30 kutyával segítik a túlélők utáni kutatást. (Fotók: Mátyus István – Alföldi Civil Napló)

A Hungary Helps program hat év alatt már egymillió embernek nyújtott segítséget, ötvennégy országban mintegy harminckétmillió forintnyi befektetéssel. A program legfőbb célja, hogy segítsék az üldözött keresztény közösségeket és segítsenek a rászoruló országoknak. A mai nap ez volt a fő téma a Karol Wojtyla Barátság Központban, melynek kapcsán Érszegi Márk Aurél, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Vallásdiplomáciai és Elemző Osztályának vezetője tartott előadást. Beszámolója egy igen aktuális témát tartogatott, hiszen mindenkit megrendítenek a hírek, melyek Törökország és Szíria határvidékéről érkeznek a tragikus földrengés okán.

– Magyarország ott is jelen van; már közel százötven emberrel és mintegy harminc kutyával segítjük a túlélők utáni kutatást. De nemcsak a túlélőket keressük, hanem elsősegélynyújtásban, orvosi ellátásban, élelmiszer és gyógyszercsomagok biztosításában vagy finanszírozásában is segít hazánk, többek között a Hungary Helps program révén – mondta Érszegi Márk Aurél. Hozzátette: különösen Szíriában vannak barátaik, akiket az elmúlt években is kiemelten támogattak.

A Hungary Helps program által Magyarország humanitárius segítséget nyújt a rászorulóknak. Fejlesztési együttműködésben vesz részt a kevésbé gazdag országokkal. Legfőképpen az üldözött keresztény közösségeket segíti, hangzott el. Aki segíteni szeretné a munkájukat, minden információt megtalálhatnak a Hungary Helps holnapján.

A szerdai alkalmon részt vettek a kecskeméti nemzetiségi önkormányzatok vezetői, illetve Jánosi István és Sipos László önkormányzati képviselők. Az eseményen – mások mellett – Füzék Borisz, Kecskeméten szolgáló ortodox atya osztotta meg gondolatait a kölcsönös elfogadásról és a segítségnyújtás fontosságáról.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája