Április 26. péntek, Ervin
Hírek, események 2023. február 23. 12:57

Reneszánsz életérzés, nagyúri elegancia – Boutique Hotel Gaia**** Kecskemét

Képgaléria
Reneszánsz életérzés, nagyúri elegancia – Boutique Hotel Gaia**** Kecskemét
Csodálatos építészeti megoldások, mitológia és kultúra találkozása. Királyi szállás Kecskemét történelmi főutcáján. Dióhéjban így fogalmazhatnánk meg röviden, mit is jelent valójában a Boutique Hotel Gaia megjelenése a hírös város szálláskínálatában. A szálloda tulajdonosával Farkas P. József beszélgetett a komplexumhoz tartozó Macaron Kávéházban. (Fotók: Mátyus István)

– Egy vasárnap kora reggeli séta alkalmával fedeztem fel az akkor romokban álló, Kecskemét belvárosában, a város történelmi korzóján elhelyezkedő, jelenlegi szállodánknak otthont adó épületet. Mire hazaértem a sétámból, megfogalmazódott bennem egy gyerekkori álom esetleges beteljesülése és egy jövőbeli cél megvalósulásának lehetősége.

– Rövid adásvétel, tervezés, engedélyezés után azonnal belefogtunk az akkor még nem is gondolt óriási feladatba. A beruházás folyamán kudarcok, lehetőségek, akadályok, napról napra színesítették az életünket. Voltak nagyon nehéz periódusok, de jóval több boldog pillanatot adott a szálloda létrehozása.

– Jómagam járom a világot a családommal és mindenhol a szépet, az egyedülállót, a lélegzetelállítót, egyszóval a különlegeset keresem. Azt, ami örökre nyomot hagy az emlékezetemben, ami inspirál további tettekre, amire jó szívvel gondolok vissza. Igyekeztünk ugyanezeket az érzéseket létrehozni itt a Hotel Gaiaban.

– Továbbra sem lazítunk! Minden erőnkkel azon leszünk, hogy sok-sok elégedett vendég távozzon a szállodánkból és térjen vissza hozzánk, újabb és újabb boldog pillanatot keresve. Tervezünk meglepetéseket, folyamatos apró változtatásokat ezen az úton, de a végeredmény garantált lesz, ezt megígérhetem!

– Valaki egyszer megkérdezte tőlem, miért újítok fel műemlék épületeket? Nyomot akarok hagyni magam után, maradandót alkotni, valami olyat, amire büszke lehetek, amire büszke lehet a családom. Hogy az út végén elmondhassam, ez megérte!

– A Kávéháznak helyet adó épület történelme során egybeforrott az emberek találkozási központjával, irodalommal kultúrával, gyógyítással és bár több koron, több rendszeren és sorsfordító történelmi változáson esett át, mégis mindig újjászületett. Napjainkban sincs ez másként! A Kávéház új szintre emelte a vendégfogadás minőségi fogalmát. A Macaron Kávéház egy újjászületett patinás helyszín mindazok számára, akik töretlenül várták és várják a kényelmet, az eleganciát, exkluzivitást, ötvözve a tradicionális, nagyúri, arisztokrata otthonossággal. Ma, a 21. században a patinás épület és a benne vendégeket fogadó Macaron Kávéház egyet jelent azzal az érzéssel, amit a szépségre fogékony világban ez jelenthet: Kecskemét és környéke legszebb Kávéházát!

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!