Március 29. péntek, Auguszta
Hírek, események 2023. március 8. 15:18

A hölgyeket köszöntötték a Wojtylában

Képgaléria
A hölgyeket köszöntötték a Wojtylában
Nőnap alkalmából a gyengébb nemhez tartozó önkénteseit, dolgozóit ünnepelte a Wojtyla Barátság Központ munkatársi közössége. A bensőséges eseményen meghatottan vettek át egy-egy szál virágot a népkonyhán szabadidejükben szolgálatot vállaló lelkes hölgyek. (Fotók: Tódor Norbert)

A családias szerda délelőtti házi rendezvény nyitányaként Farkas Pál, a szociális intézmény munkatársa méltatta a nők szerepét a karitatív létesítmény mindennapjaiban, majd átadta a szót Jánosy István önkormányzati képviselőnek, aki a városvezetés nevében fejezte ki háláját az asszonyok áldozatos munkájáért.

Balassa Sándor, a Wojtyla Ház jeles támogatója pedig rózsával kedveskedett az ünnepelteknek.

A program meghitt hangulatát Szabó Sándor tárogatóművész és Váry Károly színművész előadása fokozta. A műsor keretében tárogatódallamok, valamint egy novella, továbbá alkalomhoz illő versek, idézetek hangoztak el.

Az esemény, melynek másik vendége Lévai Jánosné tanácsnok asszony volt, szeretetvendégséggel zárult.

Természetesen gondozottjaikról sem feledkeztek meg a Wojtyla Ház fenntartói. Ebédosztást megelőzően az ételre váró „nagyközönség” is meghallgathatta Szabó Sándor és Váry Károly műsorát, melyet Oskolás János, a népkonyha „házi költőjének” szavalata, valamint Jánosy István felszólalása tett teljessé.

Étkezés előtt egy-egy szál rózsát, tulipánt vettek át a jobb sorsra érdemes hölgyek az önkormányzati képviselőtől.

Emellett – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet felajánlásával – ajándék csokoládé is kerülhetett a szegények böjtös asztalára.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Aktivisták