Március 19. kedd, Bánk, József
Hírek, események 2023. március 21. 13:07

Japán nap a Wojtylában

Képgaléria
Japán nap a Wojtylában
Immár második alkalommal kerül megrendezésre április 1-jén Kecskeméten a Yamato Budo Gála, a japán tradíciók és harcművészetek napja. Ennek apropóján tartott előadást Prikkel Antal, a program főszervezője a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára. (Fotók: Mátyus István)

Mint elhangzott, a II. Yamato Budo Gálát az általa alapított Yamato Budo Akadémia rendezi a Kecskemét-Aomori Baráti Körrel karöltve, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és számos más támogató anyagi pártfogásával. A jelentős érdeklődés övezte kulturális- és sporteseményt – melynek díszvendége Őexcellenciája Otaka Masato úr Japán budapesti nagykövete lesz – a Hunyadi János tér 2. szám alatti Járvás Istvánné Sportcsarnokban követhetik nyomon az érdeklődők április 1-jén, szombaton 10-től 17 óráig – díjmentesen. A rendezvényen japán és magyar vendég mesterek egyaránt részt vesznek.

A Wojtyla Ház régi támogatója, aki – szavai szerint – több mint huszonöt esztendeje Japán-rajongó, immáron harmadik alkalommal vezette a távol-keleti kultúra és a mára sporttá szelídült harcművészet rejtelmes világába a népkonyha szegényeit.

Prikkel Antal szenvedéllyel mélyen átitatott bemutatójában felvonultatott néhány hagyományos kelléket, mint például a pengeéles szamurájkardot, valamint a harcosok által használt díszes páncélsisakot. Az asztalon továbbá helyet kaptak – egyebek mellett – a kokesi babák is, melyek anya, apa és gyermek minőségben együttesen egyfajta őrangyali szerepet töltenek be a japán családok életében.

Mindemellett az előadó a japánok legkiemelkedőbb nemzeti értékeire is rávilágított. Ezek pedig az alázat, egyszerűség, tisztaság, pontosság, nyitottság, precizitás, mások feltétel nélküli tisztelete.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája