Március 19. kedd, Bánk, József
Hírek, események 2023. március 22. 18:24 | Szerző/forrás: baon.hu

Érseki áldás kapott a majsai gyógyvíz

Képgaléria
Érseki áldás kapott a majsai gyógyvíz
A víz világnapja alkalmából rendeztek ünnepséget szerdán a kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- Élményfürdőben. A helyi gyógyvizet megáldotta dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke. (Fotók: Mátyus István)

A majsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium kadétjai, valamint a csólyospálosi 1809. számú Boldog Özséb Cserkészcsapat tagjai álltak díszsorfalat a rendezvényen, amelynek idejére a gyógyfürdő vendégei közül is sokan megszakították kikapcsolódásukat. A szép számmal érkező látogatóknak ajándék is volt a szerda délután, hiszen az ünnepnap alkalmából nem kellett belépőjegyet váltani a fürdőbe, aminek minden szolgáltatását igénybe vehették.

Az egybegyűlteket Szikora Gyula, a Jonathermál Zrt. elnöke köszöntette, majd Patkós Zsolt, a város polgármestere szólt a település és az „Isten áldotta gyógyvíz” hírnevét sokfelé elvivő gyógy- és élményfürdőről.

– Fontos önkormányzatunk számára, hogy segítsük a fürdőt üzemeltető cég, a Jonathermál Zrt. működését, hiszen ők azok, akik a Kiskunmajsa számára oly fontos ügyet, a turizmus ügyét letéteményesként kezelik – hangsúlyozta a település vezetője.

Bábel Balázs beszédében emlékeztetett; harmincegy éve ünneplik a világban a víz világnapját, ami arra is figyelmeztet, hogy valami baj van ezzel a természeti elemmel. – A vízzel nagy gondok vannak a világban, de hála Istennek a magyar földön még van víz, többféle formában – mondta az érsek, aki a volt köztársági elnököt, Áder Jánost idézve figyelmeztetett, hogy nagyon kell erre a kincsre vigyázni.

Az ünnepség a majsai fürdő gyógyvizének érseki áldásával, majd fehér galambok röptetésével zárult, mert mint elhangzott: a víz mellett a békére is nagy szüksége lenne a világnak, különösen Ukrajnában.

 

Kövessen minket a Facebookon is!