Július 16. kedd, Valter
Hírek, események 2023. június 13. 14:27

Algyői halászlé a wojtylások böjtös asztalán

Képgaléria
Algyői halászlé a wojtylások böjtös asztalán
Farkas Pál, a Wojtyla Barátság Központ programszervezője szava járásával: „szuperszonikus” ételkülönlegesség várta kedden a népkonyha gondozottjait. Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa ugyanis szegedi halászlével kedveskedett a szociális-közművelődési intézmény sorsközösségének. (Fotók: Mátyus István)

Ünnepi alkalomnak bizonyult ez a rászorultak számára, hiszen a magas beszerzési költségek miatt viszonylag ritkán kerülhet halétel a tányérjukba. Dél után néhány perccel Barta László - Farkas P. József alapító igazgató invitálására - az ebédlőben köszöntötte a szegényeket, majd bejelentette: immár tálalásra kész a filézett pontyból készült halászlé, melyből két bográcsnyit főztek a népkonyha udvarán Varsányi Attila mesterszakács közreműködésével.

A városvezetés részéről Jánosi István önkormányzati képviselő, tanácsnok köszöntötte az étkezdében megjelenteket, majd a halászléhoz fűződő kapcsolatáról mesélt.

Elmondta: bajai születésűként már egészen kiskorban magába szívta a halászlé szeretetét. Igaz, csak néhány évig éltek a Sugovica partvidékén, de a halételek iránti szeretete azóta is megmaradt. Ma már kecskemétiként a bajai és a szegedi halászlevet egyaránt nagyon kedveli, így örömmel fogadja az algyőiek ízletes főztjét.

A nagyszerű menüt kenyér, sütemény és banán tette teljessé.

Előzetesen a 41 esztendős Hegedűs együttes nyújtott át egy gazdag népzenei dallamcsokrot a szép számban összegyűlt hallgatóságnak.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok