Július 15. hétfő, Henrik, Roland
Hírek, események 2023. augusztus 8. 10:04 | Szerző/forrás: hiros.hu

Az eső ellenére is fantasztikus volt a hangulat a Jazzfőváros fesztiválon

Képgaléria
Az eső ellenére is fantasztikus volt a hangulat a Jazzfőváros fesztiválon
Véget ért a 7. Jazzfőváros. A négy nap alatt zenéből, jókedvből nem volt hiány annak ellenére sem, hogy szombaton leszakadt az ég. A sátrakba húzódtak a vendégek és a zenészek, ahol folytatódhatott a buli és a tánc. (Fotók: Hamar György)

Az utolsó dallamok csendülnek fel vasárnap délután a VII. JAZZFŐVÁROS fesztivál zárónapján. A vihar sajnos a fesztivált sem kímélte, de a közönség a végsőkig kitartott, a szakadó eső ellenére óriási volt a hangulat a tó mellett.

– Amikor beszorulunk a sátorba az eső miatt, mindig frenetikus a hangulat. A rengeteg táncos, aki eljött a fesztiválra, mind padlót fogott. teljesen odáig voltak a zenei kínálattól, a külföldi előadóktól egyenesen el voltak ájulva. Az volt a szerencse, hogy a Neumann placcos koncertek is átmentek a kis sátorba, ahol több volt a tér táncolni - értékelte a rendezvényt vasárnap Ittzés Tamás fesztiváligazgató.

Négy nap alatt, 5 színpadon, 10 ország 120 zenésze lépett fel. A híres-neves előadók mellett a Sant Andreu Jazz Band fiatal zenészei is nagy meglepetést okoztak.

– Jöttek ezek a tizenpár éves gyerekek a hangszertokokkal, ugrásra készen fél egykor. És úgy zongoráztak, szaxofonztak, trombitáltak, hogy én csak lestem. Mert az egy dolog, hogy beülök és a begyakorolt hangszereléseket állati magas színvonalon tudom. De az, hogy tizenegy évesen idegen zenészekkel be tudok szállni bármilyen számba, azon én is meglepődtem pozitív értelemben - árulta el Ittzés Tamás.

Ittzés Tamás kiemelte, Csehországból is érkeztek zenészek, akik a 20-30-as éveket jelenítették meg eredeti hangszerekkel. De emlékezetesek voltak a berliniek, az olaszok és a hollandok is. Természetesen a magyarok is hozták a megszokott színvonalat, fantasztikusan működtek együtt a külföldiekkel a színpadon.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!