Május 2. csütörtök, Zsigmond
Hírek, események 2023. augusztus 18. 16:23 | Szerző/forrás: baon.hu

Kenyérszaporító Krisztust ünnepelte a népkonyha sorsközössége

Képgaléria
Kenyérszaporító Krisztust ünnepelte a népkonyha sorsközössége
Pénteken tartotta az augusztus 20-i ünnephez kapcsolódó hagyományos Kenyérszaporító Krisztus ünnepét a Wojtyla Barátság Központ. (Fotók: Mátyus István)

A Wojtyla Ház adományozói hűségét és nagylelkűségét minden évben Assisi Szent Ferenc emlékdíjjal köszöni meg, melyet idén Balogh Károly, Helvécia polgármestere kapott.

Dr. Jeney Gábor soltvadkerti plébános beszélt Assisi Szent Ferencről, kiemelve, hogy a középkor legnagyobb szentje példát mutat nekünk sok mindenben: a gazdagságot hátrahagyva vállalta, hogy az evangéliumot megélve jel legyen a világban, Krisztus jelenléte és a béke jele.

Az eseményen felavatták Lakatos Pál Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész Memento című művét is, mely a Wojtyla-ház udvarán, a Reménység Kertjében kapott helyet, méltó emléket állítva azzal Petőfi Sándornak.

Dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő köszöntőjében kifejtette: csak az önhitt ember hiszi azt, hogy kizárólag ő irányítja sorsát. Akiknek megadatott a sorsban vagy Istenben való meggyőződés, tudják, hogy sorsukat ez az erő, Isten akarata befolyásolja. Hangsúlyozta, hogy Isten nem maga avatkozik be sorsunkba, hanem mindig valaki által. – Amikor 18 évvel ezelőtt megkezdte működését a Wojtyla Ház, a körzet önkormányzati képviselőjeként nem sejtettem, hogy ennyi idő múltán is virágzik az intézmény. Egészen biztosan e mögött ott a Jóisten szándéka is, és persze az itt dolgozók, akik a Teremtő eszközei. Továbbá a Szentlélek, a jóság és minden, ami közösséget teremt – mondta Szeberényi Gyula Tamás, kiemelve, hogy a központ segítő munkája a jó, támogató segítés körébe tartozik, megtartva és erősítve az emberek öngondoskodásra való képességét.

Ezt követően Jeney Gábor atya a közös imádság után megszentelte az ünnepi kenyeret, majd felszeletelték és kiosztották a megjelentek között. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!