Május 6. hétfő, Frida, Ivett
Hírek, események 2023. október 4. 14:38

Kályhákat osztottak a Wojtylában Assisi Szent Ferencre emlékezve

Képgaléria
Kályhákat osztottak a Wojtylában Assisi Szent Ferencre emlékezve
Hét halmozottan hátrányos helyzetű embertársunk kapott kályhát támogatók jóvoltából a Wojtyla Barátság Központ közreműködésével. Az adományokat javarészt maguk a támogatók adták át a népkonyha rászorultjainak szerda délután. (Fotók: Tódor Norbert)

Régi hagyomány a Wojtylában, hogy Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének, a szegények pártfogójának emléknapja alkalmából egy-egy kályha adományozásával teszik könnyebbé a szociális-közművelődési intézménybe járó gondozottak téli előkészületét.

A hét darab fatüzelésű fűtőberendezést idén dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő magánszemélyként, Király József, a Freeline Kft. tulajdonosa, önkormányzati képviselő, Gulyás István, a Félegyházi Pékség tulajdonosa, Slonszki Attila, a Plan Zrt. ügyvezető igazgatója, Füredi András, a Füredi Kft. ügyvezető-tulajdonosa, az OTP Bank Nyrt. Dél-Alföldi Régió, valamint a keceli Pintér család ajánlotta fel.

Az adományozókat és a megajándékozottakat Farkas Pál, a Wojtyla Ház programszervező munkatársa köszöntötte, majd dr. Fiinta József atya, a Nagytemplom plébánosa ismertette Assisi Szent Ferenc életművét, kiemelve, hogy az állatok védőszentje önként vállalta a szegénységet, noha előkelő származása okán választhatta volna a dúskáló életmódot is.

Dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő felajánlóként lépett a mikrofonhoz, méltatva az Egressy utcai karitatív létesítmény városszerte közismert, elesetteket patronáló, gondoskodó szerepét.

Ezt követően József atya papi áldását adta a kályhákra, majd a nélkülözők egyenként átvették a fűtőberendezéseket.

A magasztos esemény záró akkordjaként Jánosi István tanácsnok, önkormányzati képviselő mondta el gondolatait.

A népjóléti intézmény udvarán megtartott ünnepségen Márton Zsófia, a Kodály iskola 12. szakgimnáziumi tanulója csellón játszott, ily módon emelve az esemény fényét.


A fűtőalkalmatosságokat Facol Lajos, a Wojtyla Ház aranykezű ezermester önkéntese szállította házhoz.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok