Május 25. szombat, Orbán
Hírek, események 2023. november 29. 10:34

KeFIR Kiskunhalason – Idén is megrendezték a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye ifjúsági találkozóját

Képgaléria
KeFIR Kiskunhalason – Idén is megrendezték a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye ifjúsági találkozóját
Krisztus Király vasárnapját megelőzően, az ifjúsági világnaphoz kapcsolódva november 25-én, szombaton tartották Kiskunhalason a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Ifjúsági rendezvényét, a KeFIR-találkozót, melynek a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda adott otthont – tájékoztatta szerkesztőségünket Ivanovics Zoltán kalocsa-kecskeméti főegyházmegyei ifjúsági referens.

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye plébániáiról, oktatási intézményeiből közel kétszáz fiatal gyűlt össze szombaton a kiskunhalasi iskolában, hogy részt vegyenek az idei KeFIR-találkozón.

A délután folyamán a fiataloknak lehetőségük volt arra, hogy – különféle játékok és feladatok segítségével – jobban megismerjék egymást.

A találkozó témáját az idén Lisszabonban megrendezett ifjúsági világtalálkozó mottója adta: „Mária felkelt, és sietve útnak indult” (Lk 1,39).

E mottóhoz kapcsolódóan tartott előadást – a hivatás, elköteleződés és küldetés témájában – Seffer Attila kiskunhalas-alsóvárosi plébános.

Attila atya hangsúlyozta a fiataloknak, hogy Isten számára mindannyian szerethetőek és fontosak. A hivatás mindig Istentől ered.

A keresztény hivatás nem más, mint Isten hívásában élni – fogalmazott a kiskunhalasi plébános. Mária igenjét hozta példának – Mária igent mondott Istennek. Ez az ő elköteleződése, ez az ő válasza Isten hívására. Mária útra kelt, teljesítette küldetését.

Seffer Attila atya megfogalmazása szerint a keresztény küldetés: együtt haladni az életúton. Isten és ember szeretetegysége, szövetsége, közössége, szabadon, örömmel, szeretettel.

Az előadás után kerekasztal-beszélgetéssel folytatódott a program.

A beszélgetés résztvevői – Szabó Dániel piarista szerzetes pap, Tompa Szabolcs jánoshalmi káplán, valamint Bódog-Mester Dóra és Bódog Balázs fiatal házaspár – megosztották a fiatalokkal hivatásuk, életállapotuk kapcsán a döntéshez és elköteleződéshez vezető út szépségeit és nehézségeit. Ma is érdemes keresni Isten akaratát, a nekünk szánt utat az életünkben.

Érdemes és valódi boldogságot adó dolog dönteni, elköteleződni abban, amire Isten hív – hangzott el a pódiumbeszélgetésben.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevőinek a fiatalok is feltehették kérdéseiket.

Ezt követően Jáger Tekla kiskunhalasi fiatal rövid képes beszámolót tartott a nyári lisszaboni találkozón szerzett élményeiről.

A találkozó szentmisével zárult, amelyet Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be.

A szentmise zenei szolgálatát a jánoshalmi Hetvenszer Hétszer zenekar látta el.

A szentmisét követően a főpásztor a fiatalokkal vacsorázott, majd rövid beszélgetésre került sor, melynek során az érsek elmondta hivatásának, döntésének és elköteleződésének történetét.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!