Február 28. szerda, Elemér
Hírek, események 2023. december 24. 13:37

Megkezdte nagyszabású karácsonyi ebédosztását a Wojtyla Ház

Képgaléria
Megkezdte nagyszabású karácsonyi ebédosztását a Wojtyla Ház
Szenteste napjától egészen január 1-ig tart a Wojtyla Barátság Központ hagyományos karácsonyi ebédosztási programja, melynek keretében a népkonyha támogatói, munkatársai és önkéntesei kilenc napon át déltől 13 óráig vendégül látják Kecskemét város szegényeit. Az Egressy utca 5/b. szám alatti szociális-közművelődési intézményben várják a szervezők a rászorultakat. A kiszolgálás az étkezdében történik. (Fotók: Mátyus István)

A fennkölt alkalmat Kolláth Andrea, a Wojtyla Ház igazgatóhelyettese nyitotta meg, majd dr. Jeney Gábor soltvadkerti plébános lépett a nagyközönség elé biblikus gondolataival, előzetesen felidézve Háry Emma Karácsonyi ima című versét. Jézus kopogtat a szívünk ajtaján. Ha beengedjük Őt, megszületik a szívünkben Krisztus. Jézussal segítő kezdet és erőt kapunk, hogy el tudjuk hordozni az e világi terheket – hangoztatta a halmozottan hátrányos helyzetű, nélkülöző emberekhez szólva.

Mindeközben a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének jelenlévő munkatársai szaloncukrot és narancsot osztottak a betérők számára Lipóthné Komjáti Andrea megyei igazgató vezetésével.

A december 24-ei ebédosztást Baltás Csaba és családja támogatta.

Az ünnepi menüt – székelykáposztát, kenyeret, mandarint és szaloncukrot – a Baltás család tagjai osztották ki az elesettek között Gábor atya aktív segédletével. A házias, gazdag ízvilággal jellemezhető ételt a P&P Pékáru Kft. bejgli adománya tette teljessé.

Mindemellett az adventi koszorú negyedik, szeretetre emlékeztető gyertyájának lángja is kigyulladt Baltás Csaba jóvoltából.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok