Április 27. szombat, Zita
Hírek, események 2024. március 27. 09:36 | Szerző/forrás: magyarkurir.hu

Magyar Örökség díjat kapott a máriapócsi kegytemplomhoz kötődő kegyességi gyakorlat

Magyar Örökség díjat kapott a máriapócsi kegytemplomhoz kötődő kegyességi gyakorlat
A Magyar Örökség és Európai Egyesület döntése értelmében a máriapócsi kegytemplomhoz kötődő kegyességi gyakorlatot a magyar örökség részévé nyilvánították. A díj átadására március 23-án Budapesten, az Állatorvostudományi Egyetem aulájában került sor; az ünnepségen részt vett Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita is.

A Magyar Örökség díj azon magyar intézményeknek, csoportoknak adható, amelyek/akik tevékenységükkel hozzájárulnak a magyar kultúra, gazdaság, sport, tudomány, azaz a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséhez. Ezek együttesen alkotják a „Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumát”.

Mint a MagyarÖrökség és Európai Egyesület honlapján olvasható, hogy a bírálóbizottság fontosnak tartja, hogy „felmutassa azokat az értékeket, amelyek a múltban és a jelenben is hozzájárultak, hozzájárulnak a nemzeti önbecsülés erősítéséhez, gazdagításához. A valódi szellemi, kulturális, tudományos, gazdasági értékek felismerése és felismertetése alapozza meg a jövőt; ez Széchenyi István iránymutatásából is következik: »A múlt ismerete nélkül nem lehet jövőt építeni«. A Magyar Örökség díjjal azt a hitet szeretnénk erősíteni, hogy minden nehéz, olykor kilátástalannak tűnő helyzetből is van kiút.”

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!