Május 6. hétfő, Frida, Ivett
Hírek, események 2024. április 24. 12:48

Borota polgármestere étkeztette a Wojtyla Ház szegényeit

Képgaléria
Borota polgármestere étkeztette a Wojtyla Ház szegényeit
Tóth Renáta, a közel ezerkétszáz lelket számláló határközeli község első embere immáron negyedik alkalommal ajánlott fel szeretetebédet a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ elesettjeinek. (Fotók: Mátyus István)

A hozzávalókat még hétfőn eljuttatta az Egressy utcai népkonyha épületébe. Tóth Renáta adománya jóvoltából szerda délelőtt lecsós sertéspörkölt rotyogott a népkonyha udvari bográcsában. A remek házias menüt zöldséges rizs köret, savanyú uborka, valamint sütemény tette teljessé.

A település elöljárója délidőben személyesen köszöntötte a szociális-közművelődési intézmény rászorultjait, majd az ételosztásból is készséggel kivette részét.

Az elmúlt négy év során gyümölcsöző barátság alakult ki Tóth Renáta és Farkas P. József, a karitatív létesítmény alapító-igazgatója között.

2020 őszén találkoztak először Borotán, amikor Farkas P. József hírül vitte felesége szülőfalujába: könyveket böngészve tudomására jutott, hogy a településen született Anna Margit, a 20. század egyik legjelentősebb magyar festőművésze. Ezen alkalmat találkozók sora követte, melyek eredményeképpen – példának okán – játszóteret neveztek el Anna Margitról, sőt kiállítást, ismeretterjesztő előadást is szerveztek a művésznő munkássága kapcsán.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok