Július 16. kedd, Valter
Hírek, események 2024. június 17. 21:24 | Szerző/forrás: magyarkurir.hu

Szakmai napon vettek részt az egyházművészeti tanács tagjai

Képgaléria
Szakmai napon vettek részt az egyházművészeti tanács tagjai
Május 23-án az Országos Egyházművészeti és Műemléki Tanács (OEMT) tagjai, valamint az egyházi gyűjtemények munkatársai szakmai találkozón vettek részt. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érseknek, az OEMT elnökének meghívására Kalocsára és Hajósra látogattak.

A szakmai nap szentmisével kezdődött a kalocsai Nagyboldogasszony-székesegyházban, melynek főcelebránsa és szónoka Bábel Balázs érsek volt. Koncelebrált Varga Lajos váci segédpüspök, az OEMT titkára, valamint a rendezvényen részt vevő paptestvérek és a helyi lelkipásztorok.

Homíliájában a főpásztor a mi Urunk, Jézus Krisztus az örök Főpap ünnepe kapcsán Krisztus papságának sajátosságáról beszélt, aki egyben a főpap, az oltár és az áldozat.

Bábel Balázs érsek Krisztus egyetlen, örök áldozatának katolikus hitünk szerinti lényegéről és az annak helyet adó mindenkori templomokról, a templom Istent dicsőítő szépségéről is szólt szentbeszédében.

A szentmisét követően Vörös Márta, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye főépítésze bemutatta az elmúlt években felújított székesegyházat, majd a jelenleg is zajló altemplomi régészeti ásatások eredményeit ismertette az alaprajzok segítségével, majd a helyszínen.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!