Augusztus 16. péntek, Ábrahám
Hírek, események 2024. augusztus 16. 13:26

A Kenyérszaporító Krisztust ünnepelték a wojtylások

Képgaléria
A Kenyérszaporító Krisztust ünnepelték a wojtylások
Megtartotta hagyományos „Szegények kenyere” ünnepét a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ sorsközössége. Az augusztus 20-ai nemzeti ünnephez kapcsolódó rendezvényen dr. Jeney Gábor soltvadkerti plébános atya áldotta meg az újkenyeret. (Fotók: Mátyus István)

A meghitt ünnepségen Farkas Pál, a Wojtyla programszervezője köszöntötte a résztvevőket a szociális-közművelődési intézmény előtti téren, majd Lévai Jánosné tanácsnok asszony, dr. Jeney Gábor atya és Kovács Péter Pál, a kecskeméti ferences világi közösség minisztere koszorút helyezett el Szent II. János Pál pápa szobránál. Ezt követően Kuna Lajos zenetanár felnőtt gyermekeiből alakult Kuna Vali és a Folktissimo nevű zenei formáció játszott vidám hangvételű nyári dallamokat.

Az önkormányzat részéről – immáron az étkezdében – Lévai János tanácsnok asszony lépett a mikrofonhoz. Felidézte Krisztus kenyérszaporító csodájának evangéliumi történetét. Jézus szavának hatalma van a kenyér felett – hangsúlyozta, majd megemlékezett államalapító királyunkról, Szent Istvánról, és az újkenyérről.

Szerdi Szilárd, a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet lelkipásztora elmondta a szegények imáját, majd dr. Jeney Gábor atya papi áldásban részesítette az asztalra helyezett újkenyeret. Végül pedig felszeletelték a cipót és szétosztották a sorsközösség tagjai között.

A rendezvény során Kuna Vali és a Folktissimo szolgált fergeteges hangulatú, pezsdítő énekes-hangszeres műsorral.

Ünnepi ebéd a KFC gyorsétteremlánc felajánlásával jutott a szegények böjtös asztalára – a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet lelkészének közbenjárásával.

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!