Október 16. szerda, Gál
Hírek, események 2024. október 14. 10:04 | Szerző/forrás: maosz.hu

Állatvédelmi szakmai díjakat adtak át az állatok világnapja alkalmából

Képgaléria
Állatvédelmi szakmai díjakat adtak át az állatok világnapja alkalmából
2024. október 7-én az Állatok világnapja alkalmából másodszor került sor a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány és az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság által közösen alapított állatvédelmi szakmai díjak átadására az Igazságügyi Minisztériumban.

Az Év Civil Állatvédője, Állatvédő Állatorvosa, Jogásza, Állatkerti Szakembere, Közéleti Személyisége cím mellett, az Év Állatvédő Rendőre és Polgárőre kategóriában is adott át díjakat Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos és dr. Vetter Szilvia PhD, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elnöke.

Az új kategóriák kiemelik a közrendvédelem, bűnmegelőzés és állatvédelem szoros összefüggését, rámutatva, hogy az állatok védelme a közbiztonság szerves része.

A díjazottak példát mutatnak, másokat is inspirálnak, emellett az elismerés hozzájárul az állatvédelem presztízsének növeléséhez és a társadalmi tudatosság erősítéséhez.

A díjazottak oklevelük mellé egy-egy különleges Herendi kuvaszt is kapnak, amelyet a magyar kutyafajták napjára, szeptember 27-re készített a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.

A magyar kutyafajták napját idén első alkalommal ünnepelték: a jeles nappal emléket kívántak állítani a magyar kutyafajták 100 éves történetének. A kuvasz figura a magyar kutyafajtákat ábrázoló porcelánkollekció első darabja. 

Az Év Civil Állatvédője kitüntetést vehette át: 

- Tőzsér Judit, a Magyar Állatvédők Országos Szervezete egyesület (MÁOSZ) elnöke, 23 éve állatvédő, több állatmenhely alapítója, a Magyar Ezüst Érdemkereszt birtokosa.

Az idei díjazottak egy különleges felajánlással is élhettek: a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány jóvoltából minden díjazott felajánlhat 100 kg tápadományt és egy, a Continest Technologies Zrt. által készített kutyaházat egy általuk választott civil állatvédő szervezetnek, így támogatva a mentett kutyák biztonságos elhelyezését és ellátását.

Tőzsér Judit:

Hálásan köszönöm az elismerést! Nagyon jól esik még 23 év után is, ha az ember munkáját értékelik. Éppen 11 éve kaptam az első díjat az állatvédelmi munkásságomért a Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől. Nekem az állatvédelem az életem részévé vált, főmunkám mellett és jelenleg  is szívvel, lélekkel dolgozom az állatokért. Ezt a díjat felajánlom és megosztom a MÁOSZ egyesületben dolgozó minden állatvédő munkatársammal  és  Magyarország  összes  állatvédőjével! A civil állatvédők nélkül nem működne a hazai állatvédelem.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!