Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2009. december 3. 11:01

Diétás leves receptek

Diétás leves receptek
Bővebben: www.dream-beauty.hu. Csülkös bableves Eperkrém leves
Csülkös bableves Hozzávalók: 1,2 kg szárazbab 1 db füstölt csülök 5 db sárgarépa 3 db zöldség 7 gerezd fokhagyma 1 db vöröshagyma olaj 2 evőkanál Dream-Food lisztkeverék 2 evőkanál paprika zöldség zöldje- zeller zöldje 1 db zellergumó 2 db cseresznyepaprika 1 db paradicsom tengeri só Norbi ételízesítő Csipetkéhez: 2 tojás, Dream-Food lisztkeverék Elkészítés módja: Fél kg száraz babot előző este beáztatunk azért, hogy megpuhuljon. Másnap 2 óra hosszáig áztatjuk a füstölt házi sonka csülköt is, majd leöntjük róla a vizet, és tiszta vizet öntünk rá, ellenkező esetben sós lesz az alaplé . A csülköt elkezdjük főzni1 órával korábban a tiszta vízben, majd 1 óra elteltével hozzáadjuk a babot. Amikor a hús elkezd puhulni, kiemeljük a csülköt, kivágjuk a csontot, nagyobb kockákra vágjuk és visszatesszük a bab mellé. Megtisztítunk 4-5 db sárgarépát, 2-3 db zöldséget, zellergumót, 2-3 gerezd fokhagymát, 1 kisebb fej vöröshagymát, és ha félig megfőtt a bab, belerakjuk a zöldségféléket. Kevés olajon megpirítunk 2 evőkanál Dream-Food lisztkeveréket , majd levesszük a lángról és belenyomunk 4 gerezd fokhagymát, 2 evőkanál törött paprikát, jól elkeverjük és hideg vízzel csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a leveshez. Zöldség zöldjét összekötjük, és 1-2 szál zellerlevéllel, egész cseresznyepaprikával, és paradicsommal beleteszünk a levesbe. A levesbetét saját készítésű csipetke. Csipetke készítés: 2 tojásból csipetnyi sóval Dream-Food lisztkeverékből kemény tésztát gyúrunk , 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kézzel borsó nagyságú darabokat szaggatunk belőle. 5 perccel az elkészülés előtt belerakjuk a csipetkét is. Eperkrém leves Hozzávalók: 2 pohár száraz vörösbor szegfűszeg fahéj édesítőszer 1 citrom 2,5 dl tej 6 evőkanál Dream-Food lisztkeverék 2,5 kg eper tejszínhab ( spray ) Elkészítés módja: A 2 pohár vörösbort 3 pohár vízzel, illatos szegfűszeggel, fahéjjal, megtisztított citrom darabokkal pár percig főzzük. 1,5 kg epret felteszünk annyi vízbe, hogy ellepje, pár percig főzzük, majd leturmixoljuk. A vörösboros lébe beleöntjük az eperturmixot, édesítőszert teszünk hozzá, majd összeforraljuk. 2,5 dl tejben a Dream-Food lisztkeveréket összerázzuk, hozzáöntjük a vörösboros-epres léhez, 1-2 percig forraljuk, majd jól lehűtjük. Tálaláskor a tányérokba friss eperszemeket teszünk (1 kg eper) és diétás tejszínhabot nyomunk rá.

Kövessen minket a Facebookon is!