Diétás leves receptek
Bővebben: www.dream-beauty.hu.
Csülkös bableves
Eperkrém leves
Csülkös bableves
Hozzávalók:
1,2 kg szárazbab
1 db füstölt csülök
5 db sárgarépa
3 db zöldség
7 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
olaj
2 evőkanál Dream-Food lisztkeverék
2 evőkanál paprika
zöldség zöldje- zeller zöldje
1 db zellergumó
2 db cseresznyepaprika
1 db paradicsom
tengeri só
Norbi ételízesítő
Csipetkéhez: 2 tojás, Dream-Food lisztkeverék
Elkészítés módja:
Fél kg száraz babot előző este beáztatunk azért, hogy megpuhuljon. Másnap 2 óra hosszáig áztatjuk a füstölt házi sonka csülköt is, majd leöntjük róla a vizet, és tiszta vizet öntünk rá, ellenkező esetben sós lesz az alaplé . A csülköt elkezdjük főzni1 órával korábban a tiszta vízben, majd 1 óra elteltével hozzáadjuk a babot. Amikor a hús elkezd puhulni, kiemeljük a csülköt, kivágjuk a csontot, nagyobb kockákra vágjuk és visszatesszük a bab mellé.
Megtisztítunk 4-5 db sárgarépát, 2-3 db zöldséget, zellergumót, 2-3 gerezd fokhagymát, 1 kisebb fej vöröshagymát, és ha félig megfőtt a bab, belerakjuk a zöldségféléket. Kevés olajon megpirítunk 2 evőkanál Dream-Food lisztkeveréket
, majd levesszük a lángról és belenyomunk 4 gerezd fokhagymát, 2 evőkanál törött paprikát, jól elkeverjük és hideg vízzel csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a leveshez. Zöldség zöldjét összekötjük, és 1-2 szál zellerlevéllel, egész cseresznyepaprikával, és paradicsommal beleteszünk a levesbe.
A levesbetét saját készítésű csipetke.
Csipetke készítés: 2 tojásból csipetnyi sóval Dream-Food lisztkeverékből
kemény tésztát gyúrunk , 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kézzel borsó nagyságú darabokat szaggatunk belőle.
5 perccel az elkészülés előtt belerakjuk a csipetkét is.
Eperkrém leves
Hozzávalók:
2 pohár száraz vörösbor
szegfűszeg
fahéj
édesítőszer
1 citrom
2,5 dl tej
6 evőkanál Dream-Food lisztkeverék
2,5 kg eper
tejszínhab ( spray )
Elkészítés módja:
A 2 pohár vörösbort 3 pohár vízzel, illatos szegfűszeggel, fahéjjal, megtisztított citrom darabokkal pár percig főzzük.
1,5 kg epret felteszünk annyi vízbe, hogy ellepje, pár percig főzzük, majd leturmixoljuk.
A vörösboros lébe beleöntjük az eperturmixot, édesítőszert teszünk hozzá, majd összeforraljuk.
2,5 dl tejben a Dream-Food lisztkeveréket összerázzuk, hozzáöntjük a vörösboros-epres léhez, 1-2 percig forraljuk, majd jól lehűtjük.
Tálaláskor a tányérokba friss eperszemeket teszünk (1 kg eper) és diétás tejszínhabot nyomunk rá.