Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2009. december 10. 07:56 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Bács-Kiskun megye közútjain, szerdán 1 súlyos sérüléses, 4 könnyű sérüléses és 5 anyagi káros baleset történt. Vezetői engedély nem került bevonásra.

Tegnap a Kecskemét, Műkert Városban álló Toyota Pick-up típusú gépkocsiból elloptak egy GPS készüléket, egy Canon tipusú fényképezőgépet, és 1 db bőrmellényt. A bűncselekménnyel okozott kár: 350.000,- Ft.

 

Ismeretlen tettes október 01. és december 05. közötti időben betörte az ablakát a Dunapatajon lévő Művelődési Ház tetőtéri helyiségének és onnan különféle számítógépeket, számítástechnikai eszközöket lopott el, 500.000,- Ft. értékben.

 

Kalocsa Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy 36 éves kalocsai férfi feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen, aki október 19.-én lakásán átvett a sértettől 200.000,-Ft. előleget, valamint november 17.-én 3.600.000,-Ft. előleget lakásvásárlásra. A feljelentett személy ismeretlen helyre távozott a pénzzel és a sértett tulajdonát képező gépkocsival.

 

Kollegáink őrizetbe vettek egy 19 éves bajai férfit, aki ellen a Kecskeméti Városi Bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki lopás vétség elkövetése miatt.

 

A kiskőrösi rendőrök közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy 21 és egy 34 éves szabadszállási férfit, akik a rendelkezésre álló adatok szerint december 03.-án a Fülöpszállás MÁV állomáson 45 db vágányösszekötő kábelt elvágtak és elloptak 250.000,- Ft értékben.

 

Őrizetbe került még egy 34 éves kunszállási férfi, aki ellen a Siklósi Városi Bíróság elfogató parancsot adott ki.

 

Eljárás indult 3 szerb-koszovói állampolgár ellen tiltott határátlépés miatt. A személyek idegenrendészeti őrizetbe kerültek Kiskunhalas Őrzött Szálláson.

3 afgán állampolgár is illegálisan lépte át országunk határát. Ők meghallgatásuk során menekültstátusz iránti kérelmet terjesztettek elő, ezért a Békéscsabai Menekülteket Befogadó Állomására kerültek.

 

Megyénk határátkelőhelyein, a tegnapi napon 1 szerb állampolgár ellenőrzésekor állapította meg az útlevélkezelő, hogy ellene beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el.

Kövessen minket a Facebookon is!