Július 22. hétfő, Magdolna
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Hírek, események
  • Napi evangélium - „Aki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl mindennap a keresztjét, és úgy kövessen engem!\"
Hírek, események 2010. február 18. 11:23 | Szerző/forrás: www.katolikus.hu

Napi evangélium - „Aki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl mindennap a keresztjét, és úgy kövessen engem!\"

Képgaléria
Napi evangélium - „Aki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl mindennap a keresztjét, és úgy kövessen engem!"
2010. február 18. – Csütörtök Amikor Péter apostol megvallotta, hogy Jézus a Messiás, akkor az Úr így szólt a tanítványokhoz: „Az Emberfiának sokat kell szenvednie: a vének, a főpapok és az írástudók elutasítják, megölik, de harmadnapra feltámad.”
Majd így szólt mindnyájukhoz: „Aki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl mindennap a keresztjét, és úgy kövessen engem! Mert aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt. De aki elveszíti életét énmiattam, megmenti azt. Mit használ az embernek, ha a egész világot megnyeri is, önmagát azonban elveszíti, és romlásba dönti?” Lk 9,22-25 Elmélkedés: Amikor Jézus az ő követésének feltételeiről beszél, akkor nem árul zsákbamacskát. Pontosan megmondja, hogy mit kell tennie annak, aki a tanítványa szeretne lenni, s milyen sorsra számíthat. Miként maga Jézus is elutasításban, szenvedésben is részesül, ugyanúgy ezeken az állomásokon, élethelyzeteken kel átmennie a benne hívőknek. S miként ős a feltámadásban megdicsőülést nyert a mennyei Atyától, ugyanígy a benne hívők, s őt a szenvedésben is követni tudók elnyerik majd a feltámadást. Lelkünk megnyerésének, azaz az üdvösségnek nincs más útja. Nincs számunkra Krisztus nélküli út, nincs szenvedések nélküli út, nincs lemondások nélküli út. De Jézussal életutunk üdvösségre vezet. © Horváth István Sándor

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház Szenteste Alapítvány