Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. február 23. 07:52 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Az elmúlt 24 órában megyénk közútjain 1 könnyű sérüléses közlekedési baleset történt. 1 ittas vezetővel szemben volt rendőri intézkedés vezetői engedély elvételével.

Tegnap éjjel egy kecskeméti társasház parkolójában álló Mercedes Vito típusú tehergépkocsit maró folyadékkal leöntöttek. A rongálással okozott kár: 500.000,-Ft.

 

Ismeretlen tettes szombat dél és hétfő reggel közötti időben betörte az ablakát egy kecskeméti gyógyszertárnak, és annak raktárhelyiségéből elloptak egy páncélkazettát, melyben a gyógyszertár pénteki és szombati bevétele volt. A bűncselekménnyel okozott kár: 650.000,-Ft, rongálással: 25.000,- Ft.

 

Február 13. és 20. közötti időben befeszítették az ajtaját egy Kecskemét, Felsőcsalánosban épülő családi háznak, és onnan elloptak egy gázkazánt, egy vízmelegítőt és 2 darab PB gázpalackot. Az okozott kár: 260.000,-Ft., rongálással: 70.000,-Ft.

 

Hétfőn nap közben betörtek egy kecskeméti családi házba, és onnan arany ékszereket, egy fényképezőgépet és 110.000,-Ft. készpénzt loptak el, összesen kb.: 900.000,-Ft. kárt okozva.

 

2009. december 25. és a tegnapi nap közötti időben valaki ellopta a Baja külterületén, a Kékhegyi akácos kezdetén elhelyezett 10 darab méh kaptárt a bennük lévő méhekkel együtt. Az okozott kár: 500.000,-Ft.

 

Besurranó tolvaj járt tegnap egy kiskunfélegyházi családi házban és onnan arany ékszereket és készpénzt vitt el 250.000,-Ft. értékben.

 

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el rablás bűntett gyanúja miatt egy 56 éves kiskunhalasi nő feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen, aki hétfőn este Kiskunhalason a Szabó Ervin utcában a gyalogosan közlekedő nőt kerékpárjával utolérte, majd táskáját követelte. A sértett a felszólításnak nem tett eleget, ezért az ismeretlen tettes a kezében lévő táskát nagy erővel kitépte, és őt ellökte, minek következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. A táskában személyes iratok, bankkártya, valamint kb. 4.000,-Ft. készpénz volt. A bevezetett rendőri intézkedés során megállapítást nyert, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 31 éves kiskunhalasi férfi gyanúsítható, akit őrizetbe is vettek kollegáink.

 

Tegnap tiltott kéjelgés elkövetése miatt őrizetbe vettek kollegáink egy 29 éves kecskeméti nőt, aki Kecskemét belterületén, az úttesten állva, az arra közlekedőknek félreérthetetlen módon jelezte, hogy anyagi ellenszolgáltatásért szexuális kapcsolatot létesít.

 

Szabálysértési őrizetbe került egy 20 éves kiskunfélegyházi férfi is, aki Kiskunfélegyházán, a Szegedi úton közlekedett egy személygépkocsival annak ellenére, hogy őt a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság a járművezetéstől eltiltotta.

 

Tiltott határátlépést követett el 5 afgán állampolgár. A személyek menekült státuszért nem folyamodtak, ezért a Kiskunhalasi Őrzött Szállásra lettek szállítva idegenrendészeti őrizetbe vétel céljából.

 

Eljárás indult egy szerb állampolgár ellen, aki tiltott határátlépés szabálysértést követett el, (vízum nélkül) jogellenesen lépte át az államhatárt Ausztria irányából Hegyeshalomnál. A személy kiléptetésre került és az Idegenrendészeti Osztály határozata alapján 3 évre kiutasítottuk a Magyar Köztársaság területéről.

Kövessen minket a Facebookon is!