Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. február 23. 14:30 | Szerző/forrás: baon.hu

Tízméteres vízoszlop és szökőkút Kecskeméten

Tízméteres vízoszlop és szökőkút Kecskeméten
Hatalmas vízoszlopot és kisebb szökőárt láthattak ma reggel azok az autósok, akik háromnegyed 9 és negyed tíz között a Békéscsabai úton közlekedtek Kecskeméten. A 4-es kilométertábla mellett lévő tűzcsapot valószínűleg egy figyelmetlen sofőr kidöntötte, a víz pedig nagy erővel tört a magasba. Végül a Bácsvíz munkatársai zárták el a csapot.

A rövid életű, költséges, de kétségkívül látványos szökőkutat körülbelül fél óráig lehetett látni. A forgalom nem állt meg ezalatt – sok autós ugyan lassított, vagy meg is állt, de aztán átmerészkedtek a vízsugár alatt-mellett. Több biciklis és gyalogos is nézte a körülbelül tíz méteres magasságba törő vizet. Ugyanígy tettek a közeli gumiszervíz munkatársai is.

A Bácsvíz szakemberei viszont amondóak: valószínűleg egy figyelmetlen autós döntötte ki a tűzcsapot.

– Találtunk egy üvegdarabot is, lehet, hogy ez éppen a tűzcsapot kidöntő kocsi szélvédőjéből származik. Itt pedig látszik, hogy eltört a cső – mutatta a helyszínen Balla Péter hibaelhárító. Mint megtudtuk, a csőtörés a lakossági vízszolgáltatást nem veszélyeztette, azaz elvileg nem lehetett vízkimaradás sem a reptéri lakótelepen, sem Törökfáiban.

– Egy óra alatt elhárítottuk a hibát. Mindennel együtt körülbelül fél millió forint kár keletkezett a tűzcsap kimozdulásával – mondta el a Bácsvíz szakembere.

Kövessen minket a Facebookon is!