Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. február 23. 14:35

A SUFFRAGANEUS EGYHÁZMEGYÉBEN TALÁLTAK RÁ: KIVÁLASZTOTTÁK A ÉRSEK BORÁT

Képgaléria
A SUFFRAGANEUS EGYHÁZMEGYÉBEN TALÁLTAK RÁ: KIVÁLASZTOTTÁK A ÉRSEK BORÁT
A napokban nemes küldetésben Villányban járt a Porta Egyesület Katolikus Munkacsoportjának delegációja. Debreczeni Mónikát, a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet birtokigazgatóját látogatták meg egy rendkívül fontos ügyben. Közismert ugyanis, hogy öt éve minden esztendőben elkészítteti a Porta Egyesület az érsek borát, ami a hívek háláját hivatott kifejezni dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegye érsekének nemes szolgálataiért.

 

 

Bizony nem könnyű feladat kiválasztani azt a speciális bor összeállítást, amely méltó erre a címre, és megfelelő minőségben képes tolmácsolni a gesztusban megnyilvánuló szeretetet és tiszteletet. Már a bor címkéjének megjelenése is kifejezi, hogy igazi kuriózum az üveg tartalma, ugyanis rajta szerepel dr. Bábel Balázs Érsek Úr aláírása, címere, jelmondata, továbbá a kalocsai székesegyház képe is. Ez a rang kötelez. Így a küldöttség döntése komoly felelősség volt. Végül hosszas kóstolás és tanácskozás után ezúttal is egy igen különleges összeállítást választottak, amelynek eredményeként egy 2007-es Montenuovo és egy 1998-as Portugizer sajátos cuvéeje határozza meg az érseki bort.

Sokan kérdezik, hogy a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érsekének miért Villányból ajánlanak bort. Természetesen az érsek úr épp olyan nagyra tartja az alföldi borokat is. Tudni kell azonban, hogy a pécsi egyházmegye ősidők óta suffraganeus egyházmegyéje a kalcsainak, így a történelmi hitelessége is meg van a választásnak.

Az érsek borának első kóstolása Szent József napja környékén várható. Akkorra minden valószínűség szerint  megfelelő minőségben lehet fogyasztani.

Addig is ezt a speciális összetételű cuvéet külön kezelik. Az érsek borához kereskedelmi forgalomban nem lehet hozzájutni, az kizárólag a Vylyan Pincészet saját bemutatóin és az Érsek Úr rendezvényein s jóvoltából kóstolható.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház Szenteste Alapítvány