Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. február 27. 12:51 | Szerző/forrás: baon.hu

Széthordják a volt mozit

Széthordják a volt mozit
Betörtek a kecskeméti volt Városi Mozi épületébe, és ellopták az előtérben illetve a nagyteremben lévő villamos vezetékek egy részét.

Tíz éve áll üresen Kecskeméten a volt Városi Mozi. Számtalan elképzelés volt már az épület hasznosítására, azonban mind kútba esett. A télen hajléktalanok költöztek be az egykori pénztárba, s a jelek szerint immár a fémgyűjtők is felfedezték az egykor patinás épületet.

A legutóbbi betöréskor az ismeretlen bűnözők a rongálással több kárt okoztak, mint a lopással. – A polgármesteri hivatal munkatársa csütörtökön reggel bement a moziba takarítani. A helyszínen azt tapasztalta, hogy ismeretlen személy vagy személyek betörtek az ingatlanba. Az elkövetők a bejutás érdekében az egyik bejárati ajtót védő vasrács lakattartó pántját vágták el – mondta el lapunknak dr. Mayer Endre,  az önkormányzat vagyon- és lakásgazdálkodási csoportjának vezetője.

  \"Százezer Százezer forintos kárt okoztak a vezetéktolvajok

Mint megtudtuk, az épületből a korábbi felújítások során az előtérben és a nagyteremben kiépített villamos vezetékek egy részét lopták el. – Az eltulajdonított vezetékek értéke 30 ezer forintra becsülhető, míg a károk kijavításának költsége 100 ezer forint körüli összeget tesz ki. Az önkormányzat az ügyben büntető feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen – tette hozzá Mayer Endre.

Kövessen minket a Facebookon is!