Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. március 2. 05:38 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Az éjszakai órákban északon változóan felhős égre számíthatunk, elvétve képződhetnek csak ködfoltok. A reggeli órákban délnyugaton kisebb eső előfordulhat. Gyenge légmozgás mellett -2 és +4 °C közötti hőmérsékletekre számíthatunk. Kedden napközben eleinte még délnyugaton előfordulhat kisebb eső, majd északon erősen, délebbre borult égboltra tekinthetünk fel. A felhőzet jelentősebb elvékonyodására az esti órákban számíthatunk, ám éjszaka északnyugaton kisebb eső, zápor előfordulhat. A légmozgás jellemzően mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 7 és 12°C körül alakulnak majd, de délnyugaton ennél 1-2°C-kal alacsonyabb hőmérsékletek is lehetnek. o

A reggeli, illetve hajnali órákban kisebb eső, futó zápor, az ország középső területein előfordulhat majd, máshol már elvékonyodik a felhőzet. Elszórtan északkeleten és délnyugaton keletkezhetnek ködfoltok. Gyenge légmozgás mellett -2°C és 2°C közé hűl a levegő.

Szerda: Lehűlés kezdődik több-kevesebb napsütéssel.
Csütörtök: Borult idő a Dunántúlon és délen elszórtan havas esővel, esővel.
Péntek: Változóan felhős ég főként keletenzáporokkal.
Szombat: Többnyire erősen felhős vagy borult idő, helyenként havas eső, eső.
Vasárnap: Gyakran megnövekvő felhőzet, helyenként havas eső,záporok.
Hétfő: Túlnyomóan borult égbolt számottevő mennyiségű csapadék nélkül.

Emberi hatások
Orvosmeteorológia

Kedden hidegfronti hatásra készülhetünk, a reumatikus panaszok erősödnek, a gyomorfekélyes betegek állapota romlik, a görcsös hasi panaszok is ilyenkor újulnak ki leginkább, gyakoribbá válnak a szívkoszorúér-meszesedés okozta fájdalmak. A szeles időjárás hatására egyeseknél migrénes fejfájás is jelentkezhet. Próbáljunk meg minél több gyümölcsöt, vitamint fogyasztani, mellyel erősíthetjük szervezetünk védekezőképességét!

Vezetési tanácsok
Közlekedésmeteorológia

Kedden hajnalban délnyugaton elszórtan eső, záporeső várható, így vizes, csúszós útszakaszok is előfordulhatnak. Helyenként ködfoltok képződhetnek. A szelet időnként élénk lökések is kísérhetik, ezek következtében csökkenhet a járművek menetstabilitása. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Síszezon
Hójelentés

A napokban lehulló csapadék már főként eső formájában várható, illetve napközben és éjjel is fagypont felett alakulnak a maximumok, így a korábban lehullott olvadása tovább folytatódik.

Mátraszentistván: 30-65 cm
Eplény: 15-75 cm
Kékestető: 40-60 cm
Visegrád - Nagyvillám: 0-40 cm
Bánkút: 0-7 cm
Szilvásvárad: 0-5 cm
Dobogókő: 0-15 cm
Nagy Hideg-hegy: 5-20 cm
Sopron - Vasfüggöny Sífutópálya: 0-5 cm
Mátraszentlászló: 25-35 cm
Normafa: 0 cm

Kövessen minket a Facebookon is!