Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. március 4. 05:31 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Az éjszaka délnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, így csütörtökön reggel többnyire erősen felhős, borult időre ébredhetünk. Délnyugaton szórványosan várható gyenge havas eső, eső, másutt ekkor még nem kell csapadékra számítani. A gyenge északkeleti, keleti szél Baranyában kissé megélénkül. A hőmérő higanyszála -3 és +2 °C közé süllyed.

Napközben egy hazánktól délre vonuló ciklon hatására túlnyomóan borult lesz felettünk az égbolt, az ország délnyugati, déli megyéiben többfelé kell számítani csapadékra. Délnyugaton és a magasabban fekvő helyeken a havas eső, eső mellett több helyen is lehet havazás, de legfeljebb csak a hegyekben - Mecsekben - maradhat meg egy-két centiméteresréteg. Az északkeleti mérsékelt szél estétől egyre többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 °C között alakul.

Péntek reggelre lassan távolodik a nedves légtömeg, egészen délen és délkeleten valószínű még gyenge havas eső, hószállingózás, ugyanakkor északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Az északi szél a Duna-Tisza köze kivételével megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +2 °C között alakul.

Péntek: Lassan csökkenő felhőzet, elszórtan kisebbzáporok.
Szombat: Gyakran megnövekvő felhőzet, főként északkeletenzáporok.
Vasárnap: Változóan felhős égbolt északonzáporokkal.
Hétfő: Délen időnként erősen megnövekvő felhőzet, máshol sok napsütés.
Kedd: Az időnként megnövekvő felhőzet mellett többórás napsütés várható.
Szerda: Többnyire erősen felhős időre van kilátás csapadék nélkül.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön a kezdeti melegfronti hatást hidegfront váltja fel. Az ingadozó vérnyomás és fejfájás mellett a reumatikus panaszok erősödnek, a gyomorfekélyes betegek állapota romlik, a görcsös hasi panaszok is ilyenkor újulnak ki leginkább, gyakoribbá válnak a szívkoszorúér-meszesedés okozta fájdalmak. A szeles időjárás hatására egyeseknél migrénes fejfájás is jelentkezhet. Ha tehetjük használjuk ki a napos időt egy sétára! Próbáljunk meg minél több gyümölcsöt, vitamint fogyasztani, mellyel erősíthetjük szervezetünk védekezőképességét!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön főként a déli megyékben kell számítani nedves, vizes, helyenként csúszós útszakaszokra, a hegyekben akár havazhat is ezzel csökkentve a belátható úttávot. A mérsékelt szél estétől megerősödhet, csökken a gépjárművek menetstabilitása. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!