Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. március 6. 07:27 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Szombat reggelre hazánk nagy részén derült időre van kilátás, csak az északi, és a keleti országrészben lesz változóan felhős az égbolt. Gyenge havazás, hószállingózás elsősorban az északkeleti területeken valószínű. A nyugati területek kivételével továbbra is élénk marad a légmozgás. A hajnali órákra általában -6 és -1°C közé süllyed a hőmérő higanyszála, de egyes szélvédett területeken ennél néhány fokkal alacsonyabb értéket is mérhetünk. A délelőtt folyamán a változó felhőzet mellett némi napsütésre van kilátás.

A délutáni órákban többnyire erősen felhős égboltra tekinthetünk fel, csak a déli területeken számíthatunk a felhőzet felszakadozására. Szórványosan – elsősorban az északkeleti országrészben – alakulhat ki gyenge havazás, hószállingózás, számottevő mennyiségű csapadék nem várható. Az eleinte még élénk északnyugati szél a késő délutáni órákra jelentősen mérséklődik. A hőmérséklet a délutáni órákra +1 és +4°C közé emelkedik.
Éjszaka az északi megyékben csökken a felhőzet mennyisége, elszórtan számíthatunk csakzáporok kialakulására, nagyobb mennyiségű csapadéktól nem kell tartanunk. A mérsékelt szelet a Kisalföldön időnként élénk lökések kísérhetik, a legalacsonyabb hőmérsékletek -1 és -6°C között alakulnak majd.


Vasárnap: A megnövekvő felhőzetből szórványosan várhatózápor.
Hétfő: Időnként erősen megnövekvő felhőzet, helyenkéntzáporok.
Kedd: Az időnként megnövekvő felhőzet mellett hosszabb napos időszakok várhatóak.
Szerda: Sok napsütés délen erősebben megnövekvő felhőzettel.
Csütörtök: Túlnyomóan borult időre, délen szórványosan havas esőre számíthatunk.
Péntek: Többnyire erősen felhős ég, kissé erősödő nappali felmelegedés.

Orvosmeteorológia

Szombaton még gyenge hidegfronti hatásban lesz részünk. A fejfájás mellett a reumatikus panaszok erősödnek, a gyomorfekélyes betegek állapota romlik, a görcsös hasi panaszok is ilyenkor újulnak ki leginkább, gyakoribbá válnak a szívkoszorúér-meszesedés okozta fájdalmak. A szeles időjárás hatására eleinte egyeseknél migrénes fejfájás is jelentkezhet, a nap végére azonban már mindenütt mérséklődik majd a légmozgás. Fogyasszunk minél több gyümölcsöt, vitamint, mellyel erősíthetjük szervezetünk védekezőképességét!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton elsősorban a Duna vonalától keletre, illetve helyenként északon kell kisebb havazás,zápor miatt csúszós útszakaszokra számítani. A szél eleinte még megerősödhet, emiatt csökkenhet a gépjárművek menetstabilitása. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!