Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. március 6. 08:42 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

Összesen 8 és fél milliárd az élményfürdő komplexumra

Összesen 8 és fél milliárd az élményfürdő komplexumra
2011 júliusban már élvezhetjük a versenyuszoda, az élményfürdő, illetve a wellness világ által nyújtott kényelmeket Kecskeméten is, hiszen 2011 tavaszának végére a tervek alapján felépül a kecskeméti új versenyuszoda és élményfürdő. Mindemellett szálloda is létesül 2 milliárd forintból. A részletes terveket pénteken mutatták be a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

A 41 éves uszodaépület, illetve az élményfürdők által nyújtott kényelmeknek a hiánya szükségszerűvé tette Kecskemét számára a fejlesztéseket ezen a téren. Eme tények alapján 2008. április 30-án elindították a közbeszerzési eljárást, amelynek eredményeként 2009. február 4-én kihirdetésre került a nyertes pályázó, ami az Alföld Oázisa Konzorcium lett. A volt kemping területén október 22-én meg is történt az alapkőletétel, így a munkálatok is megkezdődtek. A 3 és fél hektáros területen közel 13 800 négyzetméter alapterületű komplexum létesül, a II. ütemben pedig 2 milliárd forintból szálloda is épül, ami az élményfürdővel közel egy időben kerül átadásra.

„Magyarországon egy olyan egyedülálló fürdőlétesítmény épül egy 50 méteres, 10 pályás medencével rendelkező versenyuszodát, amihez bemelegítő medence is tartozik, illetve egy úszásoktatásra is alkalmas medence. Mind emellé egy 700 fős lelátó is tartozik. Ezzel együtt egy élményfürdő, amiben egy élményfürdőben megszokott szolgáltatások találhatóak meg, minden kényelmi igénynek megfelelően.” – mondta el Jánosi István a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

A kecskeméti új versenyuszoda és élményfürdő átadásának várható időpontja 2011. júniusára, júliusára tehető, amely beruházás 6 és fél milliárd forintnyi befektetést jelent. Az itt épülő szálloda 2 milliárd forintból valósul meg, amit az élményfürdőnek az átadása után fogják átvenni feltehetően egy-két hónapon belül.

Kövessen minket a Facebookon is!