Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. március 10. 05:43 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Reggel többnyire erősen felhős, borult lesz az égbolt, csak északkeleten lehetnek kevésbé felhős tájak. Délnyugaton többfelé számíthatunk hószállingózásra, havazásra. Itt csütörtök reggelig akár 20 centiméternyi friss hó is hullhat. Az élénk szél miatt hófúvás is lehetséges. A minimum -6 és -1°C között várható. Délután a déli, délnyugati országrészben tovább folytatódik a télies idő, jelentős havazással, helyenként havas esővel, délkeleten akár eső is lehet. Északon és keleten rövid időszakokra a nap is kisüthet. Mérsékelt, élénk lesz az északkeleti szél. Délen hófúvásra is számítani lehet. A legmagasabb hőmérséklet -1 és +6°C között alakul.

Csütörtök reggel országszerte borult égboltra tekinthetünk fel, sokfelé számíthatunk hószállingózásra, havazásra. A legtöbb frissra ismét a délnyugaton élők számíthatnak, itt további 4-5, másutt lepel és 5 centi közötti frissréteg valószínű délig. Jelentősen mérséklődik a szél. Hajnalban -3 és +1°C közötti hőmérséklet várható. Délután marad az igazi téli idő.

Csütörtök: Borult hideg idő, nyugaton és keleten is havazás várható.
Péntek: Erősen felhős, borult idő, szórványosan hószállingózás.
Szombat: Erősen felhős idő, elszórtan egy-egyzápor.
Vasárnap: Változóan felhős ég, pár órás napsütés, élénk szél várható.
Hétfő: Gyakran megnövekvő felhőzet, helyenként zápor,zápor.
Kedd: Erősen felhős ég, elsősorban nyugaton zápor, esetlegzápor.

Orvosmeteorológia

Szerdán kettős fronthatás érvényesül, levertebbek, fáradtabbak, dekoncentráltabbak lehetnek az arra érzékenyek, fejfájás és vérnyomás ingadozás is jelentkezhet. A szeles időjárás miatt egyeseknél szintén fejfájásos tünetek jelentkezhetnek. Próbáljunk meg minél több gyümölcsöt, vitamint fogyasztani, mellyel erősíthetjük szervezetünk védekezőképességét!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán főként délen, délnyugaton várható havazás, így ott csúszós útszakaszokkal találkozhatunk,fúvásra is számítani lehet. Az élénk, helyenként erős szélben csökkenhet a járművek menetstabilitása. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!