Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. március 11. 07:54 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain szerdán 1 súlyos sérüléses és 2 anyagi káros baleset történt.

Tegnap reggelre egy Kecskemét-Matkópusztán lévő ingatlan nyitott garázsából ellopták a kék színű CFD-165 forgalmi rendszámú Fiat Uno típusú személygépkocsit. Az okozott kár: 300.000,-Ft.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen egy helvéciai férfi feljelentése alapján. A férfi tegnap este felé Kecskeméten közlekedett a tulajdonát képező Daewoo Nexia típusú személygépkocsijával, amikor a gépkocsi leállt, majd a motortér ismeretlen okból kigyulladt. A kiérkező tűzoltók a tüzet eloltották, de a jármű kiégett. A férfi kihallgatása során elmondta, hogy autóján az elmúlt napokban javítást végeztek, mely munkálatok esetleges szakszerűtlenségei összefüggésben állhatnak a káresemény bekövetkezésével. A gépkocsiban 300.000,-Ft. anyagi kár keletkezett.

Tegnap a Kecskemét, Téglás utcában lezárt állapotban parkoló FGU-285 forgalmi rendszámú Suzuki Swift típusú személygépkocsit ellopták. A gépkocsi értéke: 400.000,-Ft.

Ismeretlen tettes tegnap este a Tiszaalpáron lévő lottózó üveg kirakatát egy téglával betörte. A kirakatban keletkezett kár értéke: 135.000,-Ft. Az ismeretlen elkövető a lottózó előtt parkoló Opel Astra személygépkocsi első és hátsó szélvédőjét is betörte, illetve a motorháztetőt megrongálta így további 200.000,-Ft. kár keletkezett.

A Kiskunhalasi kollegáink keresik azt a tolvajt, aki egy kisszállási tanyán található záratlan birkahodályából 2007. 09. 30. és 2008. 05. 31. között eltel időszakban – több alkalommal, alkalmanként 3-4 darab állatot – 30 darab  birkát lopott el. A bűncselekménnyel okozott kár 600.000,-Ft.

Ismeretlen tettes tavaly december 20. és kedd este közötti időszakban Tass, külterületi tanyán levő két birkahodály tetőszerkezetét oly módon rongálta meg, hogy 35 darab fogópárt levágott, majd azokat elvitte. A tetőszerkezet megrongálásával az épületekben kb. 1.990.000,-Ft. kár keletkezett.

Tegnap őrizetbe vettek kollegáink egy 54 éves kecskeméti férfit, akinek igazoltatása során megállapítást nyert, hogy ellene a Székesfehérvári Városi Bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki, valamint egy 26 éves tatárszentgyörgyi férfi, aki ellen a Dabasi Városi Bíróság  adta ki az elfogatóparancsot.

Őrizetbe került egy 19 éves kecskeméti férfi is, aki tegnap este a kerítésen bemászott egy kecskeméti családi ház udvarára, majd ott be akart törni a lezárt épületbe. Azonban a sértett cselekményében megzavarta, majd a rendőrség kiérkezéséig a helyszínen visszatartotta. A bűncselekménnyel veszélyeztetett érték kb. 200.000,-Ft.  

Megyénk határátkelőhelyein, a tegnapi napon 6 szerb és 2 horvát állampolgár ellenőrzésekor állapította meg az útlevélkezelő, hogy nem rendelkeztek a megfelő okmányokkal.

Kövessen minket a Facebookon is!